Rakvere võõrustas maailma karatetippe

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jyoshinmoni karate-do MK etapp Rakveres, meeste kumite jehakalaus kuni 70 kg sai võidu Eesti esindaja Amid Mageramov (paremal).
Jyoshinmoni karate-do MK etapp Rakveres, meeste kumite jehakalaus kuni 70 kg sai võidu Eesti esindaja Amid Mageramov (paremal). Foto: Arvet Mägi ("Virumaa Teataja")

Rakvere võõrustas läinud laupäeval ja pühapäeval Läti, USA, Hispaania, Venemaa, Jaapani, Ukraina, Leedu, Armeenia ja Eesti paremaid karatesportlasi, kes võistlesid spordihallis karate ühe alaliigi - jyoshinmoni - maailma karikasarja etapil Jyoshinmon Karate-do World Cup 2010 ja 8. Jyoshinmon Cup noorte jõuproovil. Kokku käis tatamil ligi kolmsada sportlast.

Publik sai näha visuaalselt atraktiivseid alasid, kavas oli kumite (kontaktne vabavõitlus), kata (võitlus kujutletava vastasega), tameshivari (lõhkumine), kata relvaga.

Paljudel pühapäeval kavas olnud aladel jäid esikohad koju, nii pälvis Jyoshinmon Shorinryu Karate-do Eesti Liidu esimees ja võistluse peakorraldaja Aleksander Lanberg võidukarika nii katas relvaga kui ka tameshivari's. Kumites võtsid võidu tema klubikaaslased Amid Mageramov meeste ja Roza Pokreshuk naiste konkurentsis, samuti saavutati võit meeskondlikus kumites. Rakvere Palermo spordiklubi võistlejatest sai Mikk Vainula kumite raskekaalus kolmanda koha.

Võistluse korraldas Rakvere linna toetusel SK Palermo koostöös Jyoshinmon Shorinryu Karate-do Eesti Liiduga.

Võistlusega tähistati ühtlasi selle karateliigi Eestisse toomise 20. aastapäeva, siis peeti Vinnis esimene treeninglaager. Praegu kuulub Jyoshinmon Shorinryu Eesti Liitu ligi 300 sportlast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles