Kevad on pannud ka Eestimaa looduses mahlad liikuma, kuid Virumaa Teataja uuris, milliseid mahlu pakutakse meie kauplustes.
Enamik müüdavaid mahlu tehakse kontsentraadist
Pärast pikka ja kurnavat talve on tervislik end mahladega turgutada ja kevadväsimusele vastu astuda. Sisaldavad ju mahlad rohkelt vitamiine ja mineraalaineid ning neil on nii mõnegi haiguse puhul ennetav toime, sest nad puhastavad organismi mürkidest ning jääkainetest.
Kui tutvuda Rakvere suuremate poodide mahlavalikuga, võib sealt leida kümnete kodu- ja välismaiste firmade toodangut. Mahlariiulid on silmipimestavalt kirjud ja mitme meetri pikkused.
Mahlu on nii tetrapakkides kui pudelites ning üsna erinevas hinnaklassis.
Üldjoontes jagunevad mahlad kaheks: värskelt pressitud või kontsentraadist valmistatud. Viimaste puhul lisatakse mahla saamiseks kontsentraadile vett.
Loe ülevaadet erinevatest mahlades reedesest Virumaa Teataja paberväljaandest