Enamik müüdavaid mahlu tehakse kontsentraadist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mahla nime all müüdav rüübe võib osutuda hoopis mahlajoogiks.
Mahla nime all müüdav rüübe võib osutuda hoopis mahlajoogiks. Foto: Helin Loik / Naisteleht.

Kevad on pannud ka Eestimaa looduses mahlad liikuma, kuid Virumaa Teataja uuris, milliseid mahlu pakutakse meie kauplustes.


Pärast pikka ja kurnavat talve on tervislik end mahladega turgutada ja kevadväsimusele vastu astuda. Sisaldavad ju mahlad rohkelt vitamiine ja mineraalaineid ning neil on nii mõnegi haiguse puhul ennetav toime, sest nad puhastavad organismi mürkidest ning jääkainetest.


Kui tutvuda Rakvere suuremate poodide mahlavalikuga, võib sealt leida kümnete kodu- ja välismaiste firmade toodangut. Mahlariiulid on silmipimestavalt kirjud ja mitme meetri pikkused.

Mahlu on nii tetra­pak­kides kui pudelites ning üsna erinevas hinnaklassis.

Üldjoontes jagunevad mahlad kaheks: värskelt pressitud või kontsentraadist valmistatud. Viimaste puhul lisatakse mahla saamiseks kontsentraadile vett.

Loe ülevaadet erinevatest mahlades reedesest Virumaa Teataja paberväljaandest

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles