Küsitlus: Milline on linnatänavate olukord pärast talve?

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
Lennart Korbe

Rakvere linna teedeinsener


Rakvere puhul võiks öelda, et olukord on rahuldav. Tänu varasematele pindamistele on tänavad sõidetavad, kuigi lagunemisi siiski on. Oleme aukude lappimisega juba tegelenud, tegeleme selle asjaga pidevalt, augud on kontrolli all - kui auk on, siis sellel kaua seista ei lase.



Rohkem on kannatada saanud tihedama liiklusega tänavad, mida ei ole viimastel aastatel pinnatud: Võidu tänava kitsas osa, Karja tänaval ja Seminari tänaval on küllalt palju auke. Üksikuid auke on ka teistel tänavatel.



Seni oleme teinud avariiremonti liiklusohutuse tagamiseks, väiksemate aukude ja pragude täitmine on ees maikuus. Mis puudutab asfalteerimist, siis sel aastal võib rääkida vaid ühest objektist: seoses uue politsei ja päästjate ühismaja ehitusega on ette nähtud Kreutzwaldi tänaval laienduste tegemine, et oleks tagatud ohutu sisse- ja väljasõit, lisaks kergliiklustee, tänavavalgustus, sadekaevud.



Rohkem raha ei jätku, kuigi algul oli mõeldud kogu Kreutzwaldi tänava rekonstrueerimine maavalitsusest kuni uue ringteeni. Selleks kõigeks aga raha ei ole.



Sirje Liiskmaa
Kunda heakorranõunik

Kundas on pilt selline nagu igal kevadel, meie talv soodustab hästi aukude teket. Rahaline pool on kehv, kuna lumerohkus on selle ära söönud. Kui aasta alguses oli näha, et lund on palju, siis volikogu tõstis remondiraha lumekoristusele, selle võrra läks teederemont väiksemaks.

Avariilisi lappimisi saab teha, aga mitte pindamisi ega asfalteerimisi. Kõige kehvemas korras on linna läbiv tee, kuhu taotleme projektidest raha. Esimese tööna on kavas löökaukude likvideerimine.

Jaanus Annus
Tapa liiklus­korralduse ­spetsialist

Võrreldes eelnevate aastatega ei ole olukord Tapal kõige hullem. Esimene augulappimine on meil tehtud, oleme likvideerinud kõige kriitilisemad augud.

Madalamad teed, kust vesi üle uhas, said rohkem kahjustada, oli erakordne talv, kevadel on vett rohkem, aga selgeks sai nüüd ka vajadus mõningate uute truupide järele.

Teede ehituseks ja kapitaalremondiks pole tänavu majanduskriisi tõttu raha ette nähtud. Riigi poolt saadav dotatsioon on arvestatud teede hooldamiseks nii suvel kui talvel. Kevadise augulappimise, suvise hööveldamisega peaksime hakkama saama, kuid mida uus talv toob, seda veel ette ei tea. Katsume hoida teede seisundit, mille oleme saavutanud.

Vello Sander
Tamsalu Kommunaali juhataja

Tamsalus teede olukord väga hull ei ole, võrreldes eelmise aastaga on teed üllatavalt korralikud, kuid aukusid üksjagu on. Praegu võtame hinnapakkumisi ja kuu keskel loodetavasti asutakse tööle. Suuremad augud on seal, kus suurem liiklus, Kesktänaval ja Koidu tänaval. Koidu tänaval on kiirkorras juba hädapärasemad tööd tehtud.

Talvine lumi mõjutas üksjagu ka teede hooldamist üldiselt, kuid püüdsime aukude lappimise raha eelarves alles hoida. See, kas tuleb ka pindamisi ja asfalteerimist, sõltub raha laekumisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles