Noor rattaäss sai sõbraks Vinni perekodu lastega

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noor superstaar Rein Taaramäe näitab Vinni perekodu lastele oma sõiduriista, mis kaalub kõigest alla üheksa kilo.
Noor superstaar Rein Taaramäe näitab Vinni perekodu lastele oma sõiduriista, mis kaalub kõigest alla üheksa kilo. Foto: Aarne Mäe

Hetke Euroopa üks kuumemaid jalgrattasportlasi Rein Taaramäe asus Vinni perekodu patrooniks ning sai nõnda sealsete laste suureks sõbraks ja eeskujuks.


Üleeile leidis Rein Taaramäe pingelises ajagraafikus aega tulla Vinni, et lastele oma sportlaskarjäärist rääkida ning hinnalist võistlusratast näidata.


Allakirjutatud lepingus seisid lihtsad, aga ilusad punktid: Rein Taaramäe lubab olla patroon Vinni perekodule, kasutada oma nime spordiüritustel, külastada vähemalt aastas korra Vinnit, tutvustada oma võistlustulemusi ja olla eeskujuks Vinni perekodu lastele.

Vinni perekodu omakorda lubab kasutada Rein Taaramäe nime vaid headel eesmärkidel, olla kursis sportlase võistlustulemustega ja hoida talle alati pöialt.

Hea eeskuju

Rein Taaramäe sõnul on ta ammu mõelnud selle peale, et tegutseda üllastel eesmärkidel.

"Treeningud on nii pikad ja sel ajal käib peast palju igasuguseid mõtteid läbi. Siis olen mõelnud, et võiks olla mõne lastekodu patroon, olen mõelnud, et kui olen kunagi miljonär, siis kindlasti annetan heategevuseks, mõtlesin, et hea, kui mõnest lastekodulapsest saabki hea sõber ka siis, kui ta on suureks kasvanud," rääkis Taaramäe.

Perekodu juhataja Urve Saar lausus, et nad on lastega juba mõnda aega telerist velotuure jälginud ning Reinule kaasa elanud.

"See on väga suur asi, kui lastel selline sõber ja eeskuju on," ütles Saar. "Lapsed näevad, et kui väga soovida, siis on kõik võimalik."

Saare sõnul on seegi eeskujuks, et Rein alustas spordiga nii noorelt - rattaga 11-aastaselt. Enne seda oli ta maadlusega tegelenud.

"Olin kooli ajal päris ulakas laps, eks siis vanematel oli tähtis, et mul oleks mingi tegevus. Kui ma poleks sportimisega tegelema hakanud, oleks võimalik, et kaldunuks halvemale poolele," tunnistas Taaramäe ise.

Ka Urve Saar pidas oluliseks, et noortel oleks siht silme ees ja midagi kogu aeg teha, siis ei tule pahandusi ja pätitegusid.

Hea haldjas

Rein Taaramäe ja perekodu viis kokku kohalik ettevõtja Urmas Laht, kes on profisportlase hea tuttav. Urmas Laht ütles, et lastekodul peab alati üks hea haldjas olema.

"Kui Vinni perekodu avati, siis mõtlesin kohe Reinu peale. Omal ajal viisin Jõgevamaal asuva Siimusti lastekodu kokku Andrus Veerpaluga," märkis Laht.

Otsest seost Taaramäel Lääne-Virumaaga ei ole, kui välja arvata tõik, et tal oli Rakveres tüdruksõber.

Kolmapäeval võttiski noor rattasportlane, keda ootab ees suurepärane karjäär, kaasa oma imekerge, kuid samas väga kalli jalgratta ning rääkis kukkumistest, meeskonnast ja suurtest fännikirjade pakkidest.

Ta kinkis perekodule ka Cofidise kirjadega raamitud sinimustvalge võistlussärgi, loomulikult ei pääsenud Rein ka autogrammide jagamisest.

Vast valminud Vinni perekodu on väga ilus ja mugav, ent lapsed tunnevad puudust veel väikesest spordiväljaku nurgast.

Perekodu avamisel andis Urmas Laht sinna seemneks 5000 krooni, kuid kui kellelgi on veel soovi aidata, siis selleks on Swedbankis avatud arve 1120187255 (selgituseks lisada "spordiväljaku rajamiseks").

Võistluste vaheajal Prantsusmaa Rivieral Nizzas elav Rein Taaramäe käib Eestis üsna harva, seekordne peatus kodumaale möödus paljude intervjuude ja kohtumiste tähe all, rattasadulasse ei istunud ta nädal aega. Täna hommikul lahkus ta juba Türgi velotuurile, sealt edasi Belgiasse.

Juunis on ees Tour de France, selleks ajaks kogunevad Vinni perekodu lapsed koos teleri ette Rein Taaramäele pöialt hoidma. Tugeva "mägironijana" loodab Taaramäe edu just mägietappidel, kust meie senine esisõitja Jaan Kirsipuu sadulast maha tuli.

• Rein Taaramäe on sündinud 24. aprillil 1987, ta on pärit Vändrast.
• Teda peetakse Prantsuse profiklubi Cofidis esisõitjaks.
• Samas klubis pedaalib ka Väike-Maarjast pärit rattur Kalle Kriit.
• 2009. aastal tuli ta Eesti meistriks maanteesõidus ja grupisõidus, samuti võitis ta mullu Tour de l'Aini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles