Soome keel võib jõuda koolidesse teise võõrkeelena

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome riigilipp
Soome riigilipp Foto: SCANPIX

Ettevalmistamisel oleva õppekava järgi võib soome keelt alates 2013. aastast õpetada koolides teise võõrkeelena.


Praegu saab soome keelt õppida kooli valikainena kas kolmanda või neljanda võõrkeelena gümnaasiumis, mis tähendab üht nädalatundi kolme aasta jooksul ehk kokku 210 tundi.

Soome Instituudi teatel rakendub plaani järgi 2013. aastast õppekava, mille järgi saab soome keelt õpetada teise võõrkeelena alates kuuendast klassist kolm tundi nädalas.

Euroopa Nõukogu keelepoliitika seisukohad näevad ette, et iga Euroopa kodanik peab oskama lisaks emakeelele veel vähemalt kaht võõrkeelt, kusjuures üks nendest võiks soovitavalt olla mõni väiksema kõnelejaskonnaga keeltest. Naabrite keele oskamise vajadust rõhutab ka Eesti võõrkeelte strateegia.

2007. aastal läbi viidud küsitluses selgus, et soome keelt soovis teise võõrkeelena õppida sama palju õpilasi kui näiteks prantsuse, saksa, vene ja hispaania keelt.

Praegu valmistab soome keele ainenõukogu ette uut ainekava.

Soome Instituudi andmetel õpib praegu paarikümnes Eesti üldhariduskoolis valikainena soome keelt 1021 õpilast. Kutsekoolides kuuluvad soome keele kursused peamiselt teeninduserialade õppekavadesse ja sel õppeaastal õpib kutsekoolides soome keelt 1552 õpilast.

Kokku õpib Eesti üldharidus-, kutse-, keele- ja kõrgkoolides igal aastal soome keelt hinnanguliselt 6000-7000 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles