Mess näitas, et noored õpiks meeleldi välismaal

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rakvere Põhjakeskuses laupäeval toimunud Miniteeviidal korraldas välismaal õppimisvõimalusi pakkuv Dream Foundation külastajate seas küsitluse, milles uuriti noorte suhtumist välismaal elamisse ja õppimisse.


"Küsituse eesmärk oli teadvustada noortele välismaal kõrghariduse omandamise võimalusi ja saada teada, kui suurel määral on noored üldse mõelnud kõrghariduse omandamisega seonduvast, nagu elukohavalik, sissetulekud õppimise ajal ja muu," selgitas Virge Tamme Dream Foundation Eestist.



Peaaegu 70 vastajaga küsitlusest selgus, et 85% soovib omandada kõrgharidust ülikoolis, 60% oleks valmis seda tegema välismaal.



"Meil on hea meel tõdeda, et noored näevad ennast väliskõrgkoolides tudeerimas. Leiame, et see näitab noorte tulevikku suunatud mõtlemist, kuna tööandjad eelistavad oma alluvuses näha noori, kellel on suur kogemustepagas. Oleme kindlad, et väliskõrgkooli diplomiga noored vastavad just nendele kriteeriumidele, mis panevad tööandja just konkreetse noore kasuks otsustama."



Virge Tamme sõnul on õpingute kõrvalt töötamine väga levinud ka välismaal olles. "Olenemata sellest, kas su õppekulud maksab kohalik riik või mitte, töötab pea iga välistudeng, et endale taskuraha juurde teenida. Oluline on meeles pidada aga põhjust, miks välismaal ollakse, ehk õppimist, et raha jumal ei saaks vaimu jumalast võitu," lisas ta.



Miniteeviit toimus esimest korda.



Lisaks Lääne-Viru koolidele tutvustasid õppimisvõimalusi veel mitmed kesk-, kutse- ja kõrgharidust pakkuvad koolid üle Eesti.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles