Rakkes töötab uus koolijuht ja vallavalitsuse pearaamatupidaja

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nele Lavrikov.
Nele Lavrikov. Foto: Meelis Meilbaum

Jõgeva maavalitsusse lahkunud Rakke koolijuhi asemel leiti õppeaasta lõpu eel uus direktor, vald sai ka uue raamatupidaja.


12. aprillist töötab Rakke gümnaasiumi direktorina Nele Lavrikov, kes varem pidas Päinurme internaatkoolis õppe- ja kasvatusalajuhataja ametit.


Rakke vallavanem Andrus Blok ütles, et gümnaasiumi direktori kohale kandideeris kaks inimest, kes oma kvalifikatsiooni poolest sobisid mõlemad seda tööd tegema.

"Nele Lavrikovi kasuks rääkisid tema noorus, positiivsus ja entusiasm. Oli näha, et inimene tõesti tahab siin hingega tööd teha," sõnas Blok.

32aastase Lavrikoviga sõlmitakse esialgu aastane leping. "Selle aja jooksul saab ta ennast tõestada," märkis Blok.

Seni Rakke gümnaasiumi juhtinud Andi Einaste lahkus töölt 1. aprillil ning asub ametisse Jõgeva maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja asetäitjana.

Andi Einaste põhjendas oma lahkumist sellega, et tal oli kooli rollist ja juhtimisest teistsugune nägemus kui vallajuhtidel.

"Lühidalt võiks öelda, et karikas, kuhu oli kaheksa aastat tilgutatud, sai täis," lausus ta.

Einaste rõhutas, et lahkumine oli tema enda teadlik valik ja otsus. Pikaajaline koolidirektor kiitis toredat töökollektiivi ning head koostööd õpilaste ja lapsevanematega. Ta ütles, et kindlasti ei kahetse ta seda peaaegu kümmet Rakkes töötatud aastat ja loodab, et koolil läheb ka tulevikus hästi.

Einaste rõõmustas koolist rääkides, et tänavuste gümnaasiumilõpetajate seas on üks kuldmedali ja kaks hõbemedali kandidaati.

Intervjuus Rakke gümnaasiumi ajalehele Koolikakk ütles ta, et hea oli kuulda kooli külastanud võõraste suust, et nende õpilased oskavad "tere" öelda, et ollakse asjalikud, abivalmid ja humoorikad.

Rakke gümnaasiumi koolilehele rääkis Einaste pikemalt ka oma lahkumise põhjustest.

Andi Einaste oli Rakke vallavalitsuse liige ning palus end enne koolidirektori kohalt lahkumist sellestki kohustusest vabastada. Volikogu rahuldas avalduse.


Vallavanem Andrus Blok ütles, et Andi Einaste lahkus ametist omal soovil.

Märtsis asus Rakke vallavalitsuse pearaamatupidajana tööle Avo Vahi.

Vallavanem Andrus Bloki sõnul korraldati uue pearaamatupidaja leidmiseks konkurss, sest seni seda tööd teinud Lea Matusorg lahkus omal soovil.

Bloki ütlusel sai Vahi valikul määravaks lisaks ametioskustele ka see, et tegemist on Rakke valla elanikuga.

"Otsustasime seekord eelistada kohalikku inimest," märkis vallavanem. Lea Matusorg asus tööle Väike-Maarja vallavalitsuse rahandusosakonna juhatajana.

"Minu lahkumine oli seotud mitme asjaolu kokkulangemisega, kuid otsustavaks sai see, et õigel ajal tuli hea tööpakkumine," selgitas Matusorg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles