Politsei tabas puskarit ajanud naise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laekvere inimesed on mures avalikus kohas alkoholi pruukimise pärast.  Pilt on illustratiivne.
Laekvere inimesed on mures avalikus kohas alkoholi pruukimise pärast. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ida prefektuuri politseinikud tabasid möödunud nädalal Tapal naise, kes pidas väikest puskarivabrikut ning tegeles illegaalse alkoholi müügiga.


Pikal tänaval elav 33aastane Svetlana oli politsei huviorbiidis juba mõnda aega, sest oli teada, et ta valmistab ja müüb edasi omavalmistatud alkohoolset jooki.



Näiteks pidas politsei jaanuaris naise maja ees kinni mehe, kellel oli üheliitrises õllepudelis alkoholilõhnaline hägune vedelik, ning mees tunnistas, et ostis puskari 60 krooni eest Svetlanalt.

Tapa konstaablijasokonna piirkonnavanema Joel Alla sõnul õnnestus korrakaitsjatel 15. aprillil naise elukohta kontrollida.

"Korterisse sisenedes avastasid politseinikud eest pliidil töötanud puskarivalmistamise seadme, millest tilkus valmis alkohoolne jook kolmeliitrisesse purki," kirjeldas Alla BNS-ile korteris nähtut.

Korteri elutoas oli erinevates nõudes kokku 400 liitrit käärimisel olevat vedelikku ehk meskit, mida on vaja puskari valmistamiseks.

Svetlana andis vabatahtlikult ära kaks puskari valmistamiseks mõeldud nõud, jahuti ning äsja valminud pool liitrit kodusel teel valmistatud alkohoolset jooki. Käärimisel oleva vedeliku valas naine kanalisatsiooni.

Svetlana tunnistas, et valmistas oma korteris puskarit alates 2009. aasta augustist eesmärgiga tarbida seda ise. Tema väitel tegi ta jooki nii palju, et seda saaks müüa ka alkoholilembelistele inimestele, kellel ei ole raha alkoholi poest osta.

Politsei alustas Svetlana suhtes väärteomenetlust alkoholiseaduse järgi, mis käsitleb alkoholi käitlemise korra rikkumist.

Tänavu on Tapa politseinikud teinud juba neli läbiotsimist illegaalse alkoholi ja tubakatoodete omajate ning müüjate paljastamiseks. Nende käigus on kätte saadud kolm puskariaparaati, 295 pakki salasigarette, 12 liitrit illegaalset alkoholi ja 600 liitrit käärimisel olevat vedelikku.

Salaalkoholi müümine on seadusevastane tegu, mille eest näeb seadus ette kuni 18 000-kroonise trahvi või aresti. Samuti on salaalkoholi joomine politsei kinnitusel kahjulik tervisele, kuna ei saa iialgi kindel olla selle kvaliteedis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles