Valdade koostöö toetub inimeste sõprusele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Maarija naisseltsi liige pedagoog Li-Ann Lehtmets oli Sonkajärvi ja Väike-Maarja valla sõprussidemete sünni juures.
Väike-Maarija naisseltsi liige pedagoog Li-Ann Lehtmets oli Sonkajärvi ja Väike-Maarja valla sõprussidemete sünni juures. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Vilka kultuuri-, spordi- ja seltsieluga Väike-Maarja vallal on sõprussidemed omavalitsustega Soomes ja Norras, pikaajalisim ja tihedaim on koostöö põhjanaabritega Sonkajärvi vallast.


Väike-Maarja naisseltsi liige pedagoog Li-Ann Lehtmets oli 21 aastat tagasi Sonkajärvi ja Väike-Maarja valla sõprussidemete sünni juures.

Kuidas said alguse kahe valla suhted?

Aasta oli siis 1989. Väike-Maarja gümnaasiumi direktoriks oli Mihkel Mänd ja tema sidemete kaudu jõudiski meie kooli rühm Sonkajärvi õpilasi koos kahe õpetajaga. Üks õpetajatest oli Ulla Huovinen, kellest sai kahe valla vahelise sõprussilla innukas rajaja.

Õpilased majutati meie õpilaste ja õpetajad õpetajate kodudesse. Tutvustasime põhjanaabritest külalistele oma valla haridus- ja kultuurielu, ajalugu ja looduskauneid paiku. Nii see sõprussilla rajamine algas ja on kestnud tänaseni.

Meie gümnaasiumi õpilased ja õpetajad tegid esimese välisreisi Sonkajärvile juba järgmisel, 1990. aastal. Olin klassijuhatajana selle rühma koosseisus.

Õpetajad on Sonkajärvil käinud eesti keelt ja rahvatantsu õpetamas. Eelmine kuu oli aga nende koolirahvas Väike-Maarjas külas. Mai algul sõidavad väikemaarjalased taas külla Sonkajärvile.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles