Andres Lipstok tutvustab täna Rakveres eurole ülemineku põhimõtteid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurole üleminek on tekitanud mitmeid küsimusi, millele on loengus võimalik vastus saada.
Eurole üleminek on tekitanud mitmeid küsimusi, millele on loengus võimalik vastus saada. Foto: Mati Hiis / SL Õhtuleht.

Eesti Panga president Andres Lipstok esineb täna kell 10 keskpanga loengusarja raames Rakvere maavalitsuse hoones, kus ta räägib eurole ülemineku ajakavast ja üleminekuga seonduvatest tegevustest Eestis.


„Loengusarja eesmärk on anda inimestele teada, mis neid ees ootab, kui suvel tuleb positiivne otsus euroalaga liitumise osas. Riigiasutused ja keskpank koos kommertspankadega töötavad selle nimel, et teha rahavahetus inimestele mugavaks ja sujuvaks. Ülemineku aluspõhimõte on, et rahavahetus ei tekitaks inimestele kulusid," ütles Eesti Panga asepresident Rein Minka.

Loenguid peavad Eesti Panga president Andres Lipstok, asepresidendid Rein Minka ja Märten Ross ning rahapoliitika osakonna juhataja Ülo Kaasik ja sama osakonna juhtivspetsialist Natalja Viilmann.

Eurole ülemineku ajakava, põhimõtete ja sellega seotud ürituste kohta leiab infot euroveebis aadressil http://euro.eesti.ee

Loengusarja raames annab keskpank loenguid 18 linnas ja vallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles