Viru praostkond pidas Rakveres sinodit

Virumaa Teataja
, Tartu notar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeval kogunesid Rakvere Kolmainu koguduses EELK Viru praostkonna korraline sinod.
Kolmapäeval kogunesid Rakvere Kolmainu koguduses EELK Viru praostkonna korraline sinod. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kolmapäeval toimus EELK Viru praostkon­na korraline sinod, seekord Rakvere Kolmainu koguduses. Jumalateenistusel kirikus tervitas Rak­vere linna poolt sinodisaadikuid ka linnapea.


Sinodiistungil valiti jätkuvalt Viru abipraosti kohusetäitjaks Rakvere Kolmainu koguduse õpetaja Tauno Toompuu.

Viru praost Avo Kiir märkis praostkonna aastaaruandes, et maa­kogu­dused vähenevad liikmeskonna poolest, samuti on ma­jandus­surutisel oma mõju ja kõik projektid ei ole saanud seetõttu rahastust.

"Kogudused toimivad sõltumata inimeste vähenemisest. Kui noored rändavad linna, liituvad nad tavaliselt linnakogudusega. Ja kuigi mõni kogudus on majanduslikes raskustes, siis üldine tendents on, et inimesed on rohkem valmis panustama koguduse ellu. Olukord ei ole nii hull, kui näeme mujal ühiskonnas, ettevõtetes ja organisatsioonides," rääkis õpetaja Tauno Toompuu.

Peapiiskop Andres Põder rõhutas oma sõnavõtus vajadust suurendada kiriku aktiivsust, et abivajajad saaksid ühiskonnas aidatud.

Samuti otsustati sinodil, kuna praostkonna koduleht sattus häkkerite rünnakute alla, et leida tuleb vahendid ühise kodulehe taastamiseks, sest väikestel kogudustel pole võimalik endale eraldi kodulehte teha.

EELK Viru praostkonnas on 19 kogudust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles