Kullengale plaanitakse võimast elektrituulikut

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamsalu abivallavanem Riho Tell.
Tamsalu abivallavanem Riho Tell. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kolmandat aastat käib Tamsalu valla Kullenga külas võitlus tuuleturbiinide pooldajate ja vastaste vahel, kuid firma Windpower Eesti OÜ po­le loobunud plaanist ha­kata Kullengal tuulest elektrienergiat tootma, nüüd siis ühe tuulikuga.


Tamsalu vallavalitsus teatas Kullenga küla Pärtli kinnistu detailplaneeringu eskiisprojekti kolmandast avalikust arutelust 27. aprillil Assa­malla raamatukogus. Planeeringualale kavandatakse elektrituuliku paigaldamist.

Tamsalu abivallavanem Riho Tell ütles, et Pärtli kinnistu detailplaneeringu menetlemine peab lõpuks lõppema. "Vaidluse osapooled on kulutanud palju aega ja energiat. Kuidas Pärtli kinnistu lugu laheneb, sõltub juba Tamsalu vallavolikogu otsusest," rääkis Riho Tell.

Ta meenutas, et juba 2008. aasta suvel oli Windpoweril plaanis rajada Kullengale tuulepark kolme Vestas V-47 tüüpi tuulikuga, millel kõrgust 80 meetrit ja koguvõimsust 1,8 MW, kuid kohalike elanike protesti tõttu jäi ettevõtmine katki. Kullenga elanikud põhjendasid oma vastuseisu sellega, et tuulegeneraatorid asuvad nende kodudele lähedal ja tuuleturbiinide töötamisel tekkivad müra, vibratsioon ja infraheli muutuvad häirivaks ning võivad kahjustada inimeste tervist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles