Eesti Raudtee kasum kasvas 120 miljonini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Majandusminister Juhan Parts kinnitas AS-i Eesti Raudtee 2009. aasta majandusaruande, mille kohaselt teenis ettevõte mullu 1,52 miljardi kroonise tulu juures 120,4 miljonit krooni kasumit.


Aasta varem oli tulu olnud mõnevõrra suurem aga kasum seevastu pea poole väiksem, teatas majandusministeerium.

Eesti Raudtee kaubaveokäive oli mullu 5,6 miljardit netotonnkilomeetrit, mis on 10 miljon võrra suurem kui 2008. aastal.

Pisut enam kui 0,5 miljonit tonni kasvas mullu ka rahvusvaheliste vedude maht. Ettevõte vähendas eelmisel aastal nii tööjõu- kui tegevuskulusid ning pööras senisest enam tähelepanu efektiivsuse tõstmisele.

Eesti Raudtee investeeringute kogumaht oli mullu 609,6 miljonit krooni, millest Tartu-Valga raudteelõigu kapitaalremonti investeeriti 314,6 ja reisijate platvormide eurokõrgusele viimisse 27,7 miljonit krooni.

Eelmisel aastal jagunes Eesti Raudtee kaheks. Tekkisid raudteeinfrastruktuuri ettevõte AS EVR Infra ja raudteekaubaveo ettevõte AS EVR Cargo.

Viimasele läksid jagunemise käigus üle ka kõik Lätis ekspedeerimisteenust osutava Livonia Rail Service SIA aktsiad. AS Eesti Raudtee kõik aktsiad kuuluvad Eesti Vabariigile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles