Võrdsete võistkondade heitlus lõppes Tarva kaotusega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Anderson (palliga).
Richard Anderson (palliga). Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Kolmapäeval Rakvere spordihallis TTÜ KK meeskonnaga korvpalli meistriliiga (KML) tulist, lisaajale läinud poolfinaalheitlust pidanud Rakvere Tarva pallurid olid sunnitud tunnistama külaliste paremust: võit läks pealinlastele skooriga 88:85 (poolaeg 32:32, normaalaeg 69:69).


Korvpallisõpru pungil täis saalis oli juba avaveerandi esimestest minutitest tunda, et seda kohtumist saadab erakordne pinge. Poolfinaalseeria kahest varasemast mängust kaks võitu noppinud Rakvere Tarval oli G4S KML finaali pääsust puudu vaid üks võit ning see taheti võtta kodupubliku ees, keda oli mängule kogunenud rekordarv - 2700.

TTÜ meeskond, kellel oli selg vastu seina surutud, ihkas samuti võitu, soovides rakverlased ükskord ometi paika panna. Võis arvata, et nad on eelnenud kahest napist kaotusest õppust võtnud ega anna otsustavas mängus enam oma edu käest.

Vastane vääris võitu

Ja nii läkski. Närvilisele ja rabedale korvidevaesele algusele järgnes võitluslik punkt-punktiheitlus, kus Rakvere Tarvas küll korraks kuue punktiga ette sai, ent enamiku mänguajast oli liidrirollis ikkagi TTÜ. Tagaajajana suutsid TTÜ tugeva pressingu all mänginud Rakvere pallurid suuri ponnistusi tehes selle põnevuslahingu publiku marulisel kaasaelamisel siiski nii poolajavaheajaks kui ka normaalaja lõpuks viigiseisu viia.

Lisaajal haarasid aga juhtohjad kindlalt enda kätte TTÜ män­gijad: Joosep Pokla viskas kohe algul mõnekümne sekundiga viis punkti ja blokeeris ka tarvalase Valmo Kriisa kaugviske.

Kaks minutit enne lõppu vähendas Kristo Saage oma kolmesega Tarva kaotusseisu kolmele punktile, Valmo Kriisa kaks vabaviset paarkümmend sekundit enne lõpuvilet kahandasid vahe ühele punktile seisuks 85:86. Rohkemaks Tarva meestel jaksu ega õnne aga polnud: viimased punktid oma kontosse sai TTÜ vabavisetest, võites üliolulise kohtumise 88:85.

Tarva poolel tegi parima mängu kanadalasest võõrleegionär Richard Anderson, kes viskas 33 punkti ja võttis üheksa lauapalli. Üsna mängu algul kulmu vigastanud, aga tohterdamise järel mängu naasnud Valmo Kriisa tegi kaksikduubli 17 punkti ja 10 korvisööduga. Reinar Hallik lisas 14 ja Rain Veideman 10 punkti. TTÜ parimateks olid Joosep Pokla ja Joosep Toome võrdselt 19 punktiga.

"Vastane vääris võitu," tunnustas Tarva peatreener Andres Sõber pressile usutlust andes TTÜ meeskonda ja treener Aivar Kuusmaad. "Varem või hiljem oli seda vaja, las vastane nüüd ka pusib teises rollis, vaatame, kuidas nad hakkama saavad."

Tahavad Rakverre tagasi

Oma mängijatele jagus peatreeneril samuti kiidusõnu. "Au poistele, et jaksasid mehemoodi tööd teha, järel hoida, ning veel sellises melus. Esimesed kaheksa minutit valitses väljakul pinge nagu olümpiamängude finaalis. Niisugust möllu nagu seekord pole pikka aega olnud," lisas Sõber.

"Sellise pinge all mängimine on ääretult vajalik kogemus kuttidele. Võistkonnad on selles poolfinaalpaaris täiesti võrdsed, kui üks õnnestub, siis pole teine ebaõnne sõdur. TTÜ on teinud hea seeria, tahaks veel siia tulla," toetas Aivar Kuusmaa Andres Sõbra öeldut, andes mõista, et ka järgmine mäng kuulub TTÜ-le ning seeria otsustav mäng peetakse Rakvere spordihallis.

Poolfinaalseeria neljandas kohtumises, mis toimub esmaspäeval, 26. aprillil algusega kell 19 Tallinna tehnikaülikooli spordihoones, on Tarval taas võimalus ajalugu teha ja esimese väike­linna võistkonnana Eesti korvpal­limeistrivõistluste finaali jõuda.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles