Kohus jättis ema surnuks peksnud mehe karistuse muutmata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oksjonihaamer sarnaneb väga kohtuniku haamriga.
Oksjonihaamer sarnaneb väga kohtuniku haamriga. Foto: jupiterimages.com

Tartu ringkonnakohus jättis reedel muutmata ema surnuks peksmise eest Viru maakohtu otsusega aastateks vangi mõistetud mehe karistuse.


Kohtumenetluse pooled saavad reedese otsuse vaidlustamise soovist ringkonnakohtule teatada seitsme päeva jooksul alates homsest.

34aastase Aleksei Ivanovi kaitsja vandeadvokaat Anti Aasmaa taotles oma kaitsealuse süü kergendamist. Aasmaa polnud rahul, et esimese astme kohus mõistis tema kliendi süüdi raskete kehavigasuste tekitamises ning surma põhjustamises ettevaatamatusest ning ta taotles ringkonnakohtult süü ümberkvalifitseerimist kehaliseks väärkohtlemiseks.

Apellatsioonkaebuse esitas ka prokurör, kes taotles Ivanovi süüdimõistmist tapmise paragrahvi järgi ning maakohtus mõistetust rangema karistuse määramist.

Viru maakohus mõistis Ivanovi tänavu 6. jaanuaril süüdi raskete tervisekahjustuste tekitamises ja surma põhjustamises ettevaatamatusest ning määras talle kuueaastase vangistuse.

Süüdistuse järgi peksis Ivanov mullu 7. veebruaril Rakvere vallas Lepna alevikus asuvas majas ühise joomingu käigus käte ja jalgadega pea ja keha piirkonda oma 59aastast ema Nadeždat. Naine sai erineva raskusastmega vigastusi, mille tagajärjel ta kaks päeva hiljem suri.

Politsei pidas Ivanovi 9. veebruaril kinni ja kohus võttis ta kaks päeva hiljem vahi alla. Ivanov on varem kahel korral kriminaalkorras karistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles