Päästeteenistus manitseb veekogudel ettevaatusele

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustjõgi on väljunud oma sängist.
Mustjõgi on väljunud oma sängist. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Päästeteenistus tuletab meelde, et praegu kevadise suurveega jõed on kiirevoolulised ja kärestikulised ning liiklemiseks ohtlikud.


Päästeteenistus ei soovita jõele minna algajatel ja vähese kogemusega matkajatel.

Veekogule minnes tuleb kindlasti kasutada päästevesti ja järgida ohutusnõudeid, sealhulgas, et päästevest oleks õiges suuruses ja korrektselt kinnitatud.

Jõele minnes tuleb valida ohutu koht, kaasata matkale kogenud sõitjad ja vältida kärestikulisi lõike. Enne matka alustamist tuleks marsuut läbi käia, veendumaks, et valitud teekond on ohutu.

Siseminister Marko Pomerantsi sõnul peavad inimesed, kes lähevad veekogule olema äärmiselt tähelepanelikud, veekogude läheduses elavad inimesed peaksid ettevaatusele manitsema ka lapsi.

Ministri sõnul on uppumissurmade vähendamiseks oluline süsteemne lähenemine. "Tähtis roll uppumiste ennetamisel on ka kohalikel omavalitsustel ning firmadel, kes pakkuvad erinevaid veesõidukite laenutuse- ja matkateenuseid," sõnas minister.

Aprilli esimesel poolel on Tallinna ja Harjumaa jõgedel toimunud kuus õnnetust, milles uppus üks ja leidmata on üks inimene.

Õnnetusterohkeim koht asub Tallinnas Pirita jõel. Sel aastal on toimunud seal neli paadiõnnetust, milles uppus üks inimene, kaks vajasid haiglaravi ning üks on endiselt kadunud.

Ohtlikud on ka Jägala ja Keila jõgi, kus sellel aastal on olnud kaks õnnetust.

Päästeteenistus paneb inimestele südamele, et veekogul toimunud õnnetuse puhul on abi saamine raskendatud, sest hädasolijal on abi kutsuda raske ning kiirevoolulisest jõest kannatanu leidmine päästjate jaoks keeruline. Temperatuur veekogudel on praegu 5-6 kraadi, milles inimene peab vastu loetud minutid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles