Virumaa kohalikes omavalitsustes on tänavu avastatud 19 korruptsioonijuhtu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teadmatusest põhjustatud seadusega vastuollu minek ei vabasta vastutusest.
Teadmatusest põhjustatud seadusega vastuollu minek ei vabasta vastutusest. Foto: Caro/ScanPix

Tänavu esimese kolme kuu jooksul on politsei alustanud Virumaal 19 väärtegu seoses kohalike omavalitsuste ametnike korruptiivse käitumisega.


Seitsmeteistkümnel juhul on politsei teatel avastatud rikkumiste puhul tegemist töökoha- ja tegevuspiirangu rikkumisega, mis sätestab, et ametiisikutel on keelatud olla äriühingu juht- või järelevalveorgani liige. Kahel juhul on tegemist huvide konfliktiga.

Enamik rikkumistest on Ida prefektuuri korruptsioonikuritegude teenistuse vanemkomissar Liina Pärna sõnul avastatud rutiinse monitooringu raames ja politsei täiendav kontroll selles osas kindlasti jätkub.

"See, kas seadust on rikutud teadlikult, lootes, et ehk ei märgata või on selle vastu eksitud teadmatusest, ei oma seaduse mõistes tähtsust," nentis Liina Pärn.

Korruptsioonivastasest seadusest tulenevalt on seadusega kehtestatud töökoha-, tegevus- või toimingupiirangute rikkumise eest ette nähtud karistus rahatrahv kuni kuni 18 000 krooni. Sama karistus rakendub ka korruptiivsest teost teatamata jätmise korral.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles