Väike-Maarja õppekeskuses tehti uksed lahti

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Maarja õppekeskuses tutvustati põhikooli õpilastele õppimisvõimalusi.
Väike-Maarja õppekeskuses tutvustati põhikooli õpilastele õppimisvõimalusi. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Eelmisel nädalal toimus Väike-Maarja õppekeskuses lahtiste uste päev, kus kool tutvustas põhikooli õpilastele õppimisvõimalusi.


Seda võimalust kasutas kuus kooli: Simuna kool, Tamsalu gümnaasium, Koeru keskkool, Vaimastvere, Laekvere ja Jäneda põhikool.

"Päev algas meie kooli IT-eriala õpilaste tehtud kooli tutvustava filmi näitamisega," rääkis Väike-Maarja õppekeskuse huvijuht Helina Lükk. "Sellist filmi tegid meie poisid esimest korda. Nad intervjueerisid kaasõpilasi ja õpilased ise tutvustasid oma erialasid."

Müüjaõpilased korraldasid konkursi "Nobe kassapidaja", kus võistleja pidi toidukorvis sisalduva kauba kiiruse peale kassast läbi lööma.

Autotehnikud näitasid tehnikahuvilistele, aga võib-olla ka tulevastele autotehnikutele, süütesüsteemi mulaažil sädeme tekkimist. Autotehnikud võistlesid aja peale mutrivõtmete komplekti kokkupanemises.

Puhastusteenindajad tutvustasid oma eriala mitmesuguste puhastusmasinate abil. Näidati, kuidas töötab kombineeritud põrandahooldus- ja tekstiilihooldusmasin, käib professionaalne aknapesu. Puhastuseriala võistlusel tuli õpilastel ära tunda erinevad põrandakattematerjalid.

Arvutiklassis tutvustati roboteid ja nende programmeerimist. Arvutiõpetaja Avo Heina komplekteeritud robotid on õpilaste seas väga populaarsed, kõige popimat kutsuvad nad hellitavalt Robiks.

Kokaõpilased demonstreerisid lauakatmisoskusi. Võistluses tuli õpilastel ära tunda, millistest klaasidest missuguseid jooke serveeritakse.

Koolil on ka spordihoone ja õpilaskodu.

Väike-Maarja õppekeskuses saab õppida koka, müüja, autotehniku, puhastusteeninduse, arvuti ja arvutivõrkude eriala.

Lõpetajad võivad saada kas kutse- või kutsekeskhariduse.

2007. aastast laiendati gümnaasiumiõpilaste kutse-eelõpet.

Väike-Maarja õppekeskuses saavad õppida ka füüsilise puudega õpilased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles