Rakvere otsib Pärdi skulptuuri jaoks jalgratast

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnavalitsus otsib jalgratast.
Rakvere linnavalitsus otsib jalgratast. Foto: Mari-Liis Hüvato.

Rakvere linnavalitsus ootab linnakodanikelt annetuse korras vanaegset jalgratast, mis leiab kasutust Arvo Pärdile tänutäheks rajatava skulptuuri „Noormees jalgrattal muusikat kuulamas" vormi tegemisel.


Linnavalitsus loodab, et mõnel linnakodanikul on ära anda skulptuuri tegemiseks sobiv vanamoodne meeste jalgratas, mis ei pea olema sõidukorras. Linnavalitsus ootab annetust 24. maini 2010.

Arvo Pärdi noorusaja meenutus, kuidas ta kasutas iga hetke muusika kuulamiseks ning käis jalgrattaga selleks spetsiaalselt Turu platsi (praegune Keskväljak) valjuhääldi juures, kord selle ümber tiirutades, siis peatudes, on äratanud suurt sümpaatiat Rakvere kultuuriteadlikumates kaaslinlastes. Eelmisel aastal sellest meenutusest inspireeritud skulptuuri ideekonkursi võitis Simson Seakülast (Aivar Simson).

Skulptuuri valmistamist on alustatud ja fondidepõhise lisarahastuse saamisel on võimalik see valmis saada ja avada 11.septembril 2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles