Riigikohus arutab peksja ja pussitaja kaebust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Riigikohus võttis menetlusse peksmise ja pussitamise eest vangi mõistetud mehe määruskaebuse, milles ta pole rahul, et ringkonnakohus jättis tema apellatsioonkaebuse läbi vaatamata.



Viru maakohus karistas 64-aastast Saidi Kiiska kehalise väärkohtlemise ning raskete tervisekahjustuste tekitamise eest mullu novembris kolmeaastase vangistusega.

Ühtlasi tuleb mehel tasuda 10 875 krooni sundraha ning hüvitada kannatanule tekitatud varaline kahju 480 krooni ulatuses.

Kiisa kaitsja esitas Tartu ringkonnakohtule apellatsioonkaebuse, kuid teise astme kohus jättis selle läbi vaatamata. Seepeale esitas kaitsja määruskaebuse riigikohtusse ning see saigi kolmapäeval menetlusloa.

Süüdistuse järgi tungis Kiisk mullu 31. märtsil kella 17 paiku Tapal Üleviste tänaval kallale 33-aastasele Jelenale, haaras tal vasaku käe randmest ning hakkas korterist välja tirima. Seejärel kahmas mees naisel juustest ja lõi kannatanu pea vastu külmikut. Lõpuks virutas Kiisk naisele jalaga kõhtu.

Veidi hiljem ründas Kiisk samas korteris viibinud 37-aastast Jevgenit, keda pussitas kööginoaga kõhtu ja kaenla alla. Jevgeni sai raskelt vigastada, kuid meedikutel õnnestus tema elu päästa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles