Ametiühingud teavitasid inimesi oma olemasolust

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiühingute keskliidu Lääne-Virumaa osakonna juhataja Toomas Sääse sõnul oli üritus mõeldud liikumise propageerimiseks.
Ametiühingute keskliidu Lääne-Virumaa osakonna juhataja Toomas Sääse sõnul oli üritus mõeldud liikumise propageerimiseks. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Eelmise nädala kolmapäeval oli Rakvere kesklinnas kolm tundi üleval Eesti Ametiühingute Keskliidu (EAKL) telk. Huvilistele jagati kringlit, kohvi ja siniseid EAKL-i logoga õhupalle. Laual oli ametiühingu tegevust tutvustavaid brošüüre ja voldikuid.


Toimus hiljuti oma 20. aastapäeva tähistanud organisatsiooni üleriigilise teavitusnädala päev, mille moto oli "Turvalisema tööelu nimel".

Ametiühingute kesliidu Lääne-Virumaa osakonna juhataja Toomas Sääse sõnul oli üritus mõeldud ametiühinguliikumise propageerimiseks. "Me lihtsalt teavitame, et oleme olemas. Kui sinust ei räägita, siis sind ka pole," sõnas ametiühingute liider.

Esmaspäeval alanud teavitusnädala üritused olid Kuressaares ja Narvas ning pärast Rakveret korraldati neid veel Tartus ja Viljandis. Kampaania lõppes laupäeval, 1. mail Pärnus, kus EAKL tähistas töötajate rahvusvahelise solidaarsuse päeva.

EAKL-il on 19 haruametiühingut umbes 30 000 liikmega. Toomas Sääse teatel kuulub Lääne-Virumaal ametiühingutesse ligikaudu tuhat töötajat, kes kuuluvad umbes kolmekümnesse organisatsiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles