Lääne-Virumaal toimub Eel-Erna võistlus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eel-Erna võtjad lähevad kaitseliitu esindama augustis toimuvale rahvusvahelisele Erna retkele.
Eel-Erna võtjad lähevad kaitseliitu esindama augustis toimuvale rahvusvahelisele Erna retkele. Foto: Teet Suur/ Virumaa Teataja

Lääne-Virumaal reedel ja laupäeval peetaval Kaitseliidu sõjalis-sportlikul võistlusel "Eel-Erna retk" osaleb 28 ning naiskodukaitse koormusmatkal kümme võistkonda. Mõlema võistluse start antakse reede varahommikul kell 5 Rutja lennuväljalt.

Ööpäeva jooksul läbivad mõlemal võistlusel osalejad linnulennult 60 kilomeetrine marsruut ning täidavad mitmekülgseid sõjalisi oskusi nõudvaid ülesandeid rajale jäävates kontrollpunktides.

Naiskodukaitse koormusmatk liigub Eel-Ernaga enam-vähem ühte rada, kuid on lühem ja koormusmatka arvestuses võitlevatel naiskondadel ei tule sooritada öist luureülesannet.

Ehkki naiskodukaitse koormusmatkal osaleb kümme võistkonda, suundub rajale kaksteist naiskonda. Neist kaks naiskonda võistlevad Eel-Erna arvestuses ehk võrdselt meestega.

Võistkonnad liiguvad maastikul varjatult ja kohalike inimeste elu ei tohiks saada häiritud. Küll võib kosta paukpadrunite laskmist, sest võistkondi varitseb väljamõeldud vaenlane, kelle rollis on kaitseliidu Viru ja Alutaguse maleva liikmed.

Huvilistel on võimalik võistlejate tegevust jälgida laupäeval Kõrgemäe suusahüppetorni juures kell 6.40-12.00 ning Rakvere vallimäel finišis.

Arvestuste kohaselt peaks viimane võistkond võistluse lõpetama laupäeval umbes kell kolm päeval. Finiš on Rakvere Vallimäel.

Võitjaid autasustatakse Rakvere kindluses kell 17. Linnus on laupäeval avatud kella seitsmest hommikul.

Võistluse peakorraldaja Kaitseliidu Viru maleva pealiku kapten Rudolf Jeeseri sõnul on Viru malev andnud endast parima, et võistkondadel oleks huvitav aga samas ka raske retk. «Loodame pingelist võistlust ja tõelist jalaväelase ilma,» sõnas Jeeser.

Eel-Erna võitjad pääsevad Kaitseliitu esindama augustis toimuvale rahvusvahelisele sõjalis-sportlikule võistlusele Erna retk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles