Inna ilusad rinnad nörritavad paneelmaja elanikke

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See aga on vandaali või lootusetult armunu kätetöö.
See aga on vandaali või lootusetult armunu kätetöö. Foto: Toomas Herm / Virumaa Teataja.

Ilusate rindadega Innat ei õnnestunud Rakveres Kungla 7 paneelmajast leida, küll aga oli hõlpsasti leitav kevadel maja seinale tehtud kirje “Inna sul on ilusad rinnad”. Kuuldavasti pidid 60 korteriga paneelmajas elavad sellenimelised naised kaaluma enda nime muutmist.

Vanem abielupaar oli sodimise pärast nördinud. Nad viitasid naabertrepikoja välisseinale, kuhu samuti oli hiljuti midagi soditud. “Sealt raiuti krohv maha,” kirjeldas inetusest vabanemise meetodit mees, kes ei nõustunud oma nime avalikustama, sest kartis poisikeste kättemaksu. Tema kaasa jutustas, et pärast seda, kui nad olid väljas huligaanitsevaid noori keelanud, seoti nende välisukse link trepikojas trepi käsipuu külge. Et välisuks käib sissepoole lahti, siis oli tol korral tükk tegu, et korterist välja saada.

Aga hädad ei piirdu ainult sodimisega, vaid maja mõlemas otsas on soojustus katki pekstud. Vanem abielupaar arvas, et seegi on poisikeste kätetöö. Ühtegi majas elavat Innat nad ei teadnud.

Korteriühistu esimees Maie Urbas tunnistas, et arutas samuti naabriga, kes see Inna võiks olla, kuid ühtegi sellenimelist inimest nad ei teadnud. Katki pekstud soojustust pidas Urbas vanaks teemaks. See on lõhutud juba vähemalt kaks aastat tagasi, mil ta korteriühistu eesotsas ei olnud.

Soojustuse parandamist pidas Urbas liiga kulukaks. “Me just ühistuga lõpetasime pangalaenu maksmise,” sõnas ta. Laen võetigi maja otste soojustamiseks. Turavakaamerate ostmist ei saa Urbase sõnul samuti ainult tema otsustada. “Kõik need asjad maksavada raha,” ütles ta. Viiekorruselises paneelmajas elab umbes 150 inimest. Korteriühistu juhi sõnul on paljudel raske ja uute kohustuste võtmiseks peab kõikide elanikega rääkima.

Samas tõi Urbas näite, et turvakaameratest ei pruugi abi olla. Tal juhtus kord Rakvere kesklinnas liikluses intsident. Turvakaamera jäädvustas selle, kuid pildi kvaliteet oli nii vilets, et midagi seal näha polnud.

Et maja seinad on katki pekstud ammu, siis politseisse avaldust teha on hilja. Küll aga lubas Urbas kaaluda korravalvurite poole pöördumist, kui nüüd midagi juhtub.

Rakvere politseijaoskonna pressiesindaja rääkis piirkonnakonstaablite ütlustele tuginedes, et Kungla 7 maja otste soojustus on lõhutud pikaajalise tegevuse tulemusena. Näiteks ühel päeval paneb üks jalaga, teisel päeval teine. Risti sõnul pole politseisse lõhkumise kohta avaldust tehtud.

Rakveres on varemgi analoogseid probleeme olnud. Piirkonnakonstaablid mäletasid üht maja Jaama tänavas, mis samuti pidevalt vandaalidele ette jäi.

Politsei soovitab korteriühistutele panna välja turvakaamerad, mille pilt oleks nii hea, et selle järgi oleks võimalik pahategija isikut tuvastada. Kasu on ka naabrivalvest. Üks piirkonnapolitseinik töötas varem Harjumaal ja ta mäletas juhtumit, kus majaelanikud hakkasidki passima, kes nende eluaset lõhub. Lõhkujat ei õnnestunudki tabada, sest rohkem enam ei lõhutud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles