Vee-ettevõtte tellitud uuring Kunda joogivees ohtu ei tuvastanud

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Kunda Vesi tellitud uuring  Escherichia Coli olemasolu Kunda joogivees ei tuvastanud.
OÜ Kunda Vesi tellitud uuring Escherichia Coli olemasolu Kunda joogivees ei tuvastanud. Foto: Vikipeedia

OÜ Kunda Vesi tellimusel terviseameti poolt 5. novembril võetud analüüside kohaselt vastab Kunda linna veevärgist jaotatav vesi kehtestatud nõuetele.

„Veevõrgust jaotatav vesi on Kunda linnas tarbijatele ohutu ning seda võib tarbida keetmata. Tarbijatele, kes on paigaldanud oma veesüsteemi veefiltrid soovitame need puhastada. OÜ Kunda Vesi vabandab kõikide tarbijate ees põhjustatud ebameeldivuste pärast,“ teatas OÜ Kunda Vesi juhataja Kaido Mäeots pressiteate vahendusel.

Neljast kohast võetud proovide tulemustest selgub, et laboris ei tuvastatud vees coli-sarnaseid baktereid, coli-baktereid ega enterokokke.

Teostatud analüüside tulemused on kätte saadavad Kunda linnavalitsuse  ja OÜ Kunda Vesi kodulehtedelt.

Terviseameti spetsialisti Kairi Pika sõnul selguvad Kunda joogivee terviseameti enda algatusel võetud proovide laboriuuringute tulemused täna õhtuks või homseks. OÜ Kunda Vesi tellimusel tehtud uuringu tulemusi terviseamet ei kommenteeri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles