Rakvere linn priiskab palkadega

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Vassiljev.
Rannar Vassiljev. Foto: Arvet Mägi

Ajalehe Äripäev andmetel on omavalitsusjuhtidest suurim kuu sissetulek koos palga ja lisatasudega Saue linnapeal Orm Valtsonil 61 751 krooniga, kes edestab isegi Tallinna linnapead Edgar Savisaart 6000 krooni võrra.

Rakvere linnapea Rannar Vassiljev on selles edetabelis kõrgel 8. kohal 42 731 krooniga, kusjuures tema sissetulek on tõusnud kriisiaja kiuste koguni 8635 krooni. Endise linnapea Andres Jaadla sissetulek oli 34 096 krooni. Rakvere linnapea sissetuleku tõus on Eesti omavalitsusjuhtide seas suuruselt teine Kärdla linnapea järel.

Rakvere linnnavalitsus teatas, et tegelikult linnapea palk pärast valimisi ei tõusnud.

" Täna Äripäeva artiklis „Iga kuuenda juhi tasu tõusis kriisi kiuste“ esitatud väide Rakvere linnapea palga tõusust on eksitav ja seal esitatud andmed ei vasta tegelikkusele.

Rakvere linnapea palk 2009. aastal oli 41 021 krooni, seda nii endisel kui praegusel linnapeal.  Äripäeva arvutustes kasutati 2009. aasta palkade võrdluses küll andmeid põhipalga kohta, kuid välja on jäänud puhkusetasud, mis on osa sissetulekust. Saadud tulemus jagati töösuhte perioodiga, jättes arvestamata, et viimane sisaldab ka puhkusel viibitud aega.

Alates 2010. aasta 1. veebruarist on linnapea palka vähendatud 15 % (ehk 6134 krooni) ning on 34 887 krooni," seisab linnavalitsuse saadetud selgituses.

Lääne-Virumaa kõrgeima sissetulekuga vallavanem on edetabeli järgi Vinni valda juhtiv Toomas Väinaste, kelle kuu sissetulek on 32 976 krooni ning sellega asub Väinaste 22. kohal. Seejuures on Väinaste sissetulek olnud kriisiaastatel suurimaid kukkujaid, see langes 5347 krooni.

Üle 30 000 krooni teenib ka Sõmeru vallavanem Peep Vassiljev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles