Pandivere rattarallil osaleb rekordarv spordisõpru

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filter Eesti maanteasarja esimene etapp sõideti Pärnus.
Filter Eesti maanteasarja esimene etapp sõideti Pärnus. Foto: www.aerobike.ee.

Homme , 8.mail Väike-Maarjas toimuvale 20. Pandivere rattarallile on oodata rekordarv osavõtjaid.

82,7 km pikkusele põhidistantsile on registreerinud 215 võistleja ning 25 km pikkusel asjaarmastajatele ja noorratturitele mõeldud distantsil üle 40 ratturi. 

Väike-Maarja rahvaspordiklubi juhi Ants Rikbergi sõnul on tegemist rekordilise osavõtjate arvuga, sest oodata on ka kohapeal registreerijaid. 

Varasematel aastatel on olnud pikematel distantsidel osalejaid üle saja.  Lisaks neile võistlevad rattarallil veel 1 ja 2 km pikkustel distantsidel lapsed ning toimub ka kepikõnd Georgi teel. 

Rattaralli kuulub Filter Eesti maanteekarikasarja ning rattaralli raames viiakse läbi ka Lääne-Virumaa meistrivõistlused.   Start pikale distantsile antakse kell 12 , lühemale 12.15, järgnevad lastesõitude stardid.

Start antakse Väike-Maarja  keskuses paiknevalt vallamaja esiselt platsilt, kust hakatakse liikuma Rakvere suunas.  

Põhidistants 82,7 km kujutab endast ühte suurt Pandivere kõrgustikul kulgevat ringi. Start ja finiš on Väike-Maarja keskuses, kusjuures raja esimesed ja viimased 9,5 km kattuvad, ainult et sõidetakse erinevates suundades.

Matkadistants (25 km) kujutab endast samuti ühte suurt ringi. Start ja finiš on Väike-Maarja keskuses ning esimesed 8,1 km kattuvad pika distantsiga.

Pandivere rattaralli on veebilehe www.aerobike.ee andmetel looklevatel teedel peetav rattasõit, mis kulgeb vaheldusrikkal maastikul ja mille raskusastet võiks hinnata keskmiseks.   Pandiveere rattaralli raames viiakse läbi ka Lääne-Virumaa meistrivõistlused maanteesõidus.

Meistrivõistluste korraldaja Sven Salepi sõnul on meistrivõistlustele end kirja pannud 20 sõitjat, võistluspäeval on oodata teist sama palju.  

Rattarallit aitavad turvata Väike-Maarja päästekolledži kadetid, kes julgestavad võistlejaid ja reguleerivad liiklust kogu trassil. Lastevõistlust julgestab politseiauto. Võistluste ajal kehtib Väike-Maarja alevikus kella 10-st kuni 15-ni kiirusepiirang kuni 30 km tunnis.

Korraldajad paluvad liiklejatel olla võistluste ajal tähelepanelikud järgmistel teedel, mida võistlejad läbivad: Rakvere-Väike-Maarja-Vägeva, Uudeküla-Väike-Maarja, Järva-Jaani-Tamsalu-Kullenga, Ambla-Tamsalu, Moe-Nõmmküla, Jõepere-Vahakulmu, Assamalla-Kadrina maanteel.  

Võistluse korraldajad on MTÜ Väike-Maarja Valla Rahvaspordiklubi koostöös MTÜ Aerobike Cycling Agency-ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles