Võidutule toob Lääne-Virumaale leitnant Kalle Lamus Laekverest

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Kaitseliidu Viru malev saadab 2010. aasta võidutuld Lääne-Virumaale tooma Tapa kompanii Laekvere rühma juhtiva leitnant Kalle Lamuse.


“Viru maleva tuletoojad on läbi aegade olnud silmapaistvad kaitseliitlased,” sõnas maleva pealik kapten Rudolf Jee­ser. Leitnant Kal­le Lamus on pik­ki aastaid juhtinud Tapa kompanii Laekvere rühma, mis on üks aktiivsemaid ja paremini välja õpetatud Viru maleva üksusi.

“Leitnant Kalle Lamuse, tema rühma liikmete ja kohaliku omavalitsuse suurepärase koostöö kohta annab kinnitust fakt, et Laekvere valla 15-54aastastest meeskodanikest kuulub iga üheksas mees kaitseliitu,” ütles Jeeser.

Leitnant Kalle Lamust on korduvalt autasustatud kaitseliidu medalitega.

Lisaks eeltoodule on ta tubli jahimees ja eeskujulik laskesportlane.

Tänavu tähistatakse maakaitsepäeva 23. juunil Viru-Nigu­las, kus leitnant Kalle Lamus annab võidutule üle maavanemale, et see saaks võidutule jagada kõikide kohalike omavalitsuste esindajatele koduvaldadesse ja linnadesse viimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles