Rong viis Tapa õpilased 11 korda muuseumi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa õpilased kasutasid aktiivselt võimalust rongiga muuseumis käia.
Tapa õpilased kasutasid aktiivselt võimalust rongiga muuseumis käia. Foto: Tairo Lutter

Tapa gümnaasiumi õpilased käisid aasta kestnud projekti “Rööpad viivad pärandini” raames kokku 11 rongireisil muuseumidesse ja olid sellega projekti aktiivseimad.

Sel nädalal jõuab lõpule kultuuripärandi aasta üks mahukamaid, peaaegu läbi terve aasta kestnud projekt “Rööpad viivad pärandini”, mille abil on üle Eesti muuseume ja pärandipaiku külastanud juba rohkem kui 6700 kooliõpilast koos õpetajatega.

Kõige populaarsemaks rongipaketiks osutus öine seiklus Narva linnuses - seda sõitis kogema kokku 33 klassitäit lapsi. Projektist sai osa kokku 118 kooli.

Kõige aktiivsem kool oli Tapa Gümnaasium, mille õpilased käisid kokku 11 reisil. Korraldajatele valmistas erilist heameelt see, et just väiksed maakoolid leidsid võimaluse aktiivselt osaleda - nt väike Torma Põhikool käis aasta jooksul 7 reisil. Sõitjaid jagus ka Saaremaalt ning tihti sõideti mitme rongiga isegi Pärnust Narva. Kõige suuremad grupid olid rohkem kui 80 lapsega, kõige väiksem 5 last ja 1 õpetaja, kes külastasid Tallinna Loomaaeda.

Veel täna, ehk projekti viimasel päeval, on üle Eesti projektiga seonduvalt mäluasutusi külastamas 258 last koos rohkem kui 20 õpetajast ja lapsevanemast saatjaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles