Pühapäeval toimub Swedbanki Rakvere kontoris infopäev

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Эстония перешла на евро 1 января 2011 года.
Эстония перешла на евро 1 января 2011 года. Foto: AP / Scanpix / Aldo Luud

Pühapäeval toimuvad kaheksateistkümnes Swedbanki kontoris üle Eesti euro ja panganduse teemalised infopäevad. Eestikeelne infopäev algab kõikides kontorites kell 12 ning venekeelne kell 14. Infopäevade eesmärk on jagada üldist informatsiooni euro kohta ning selgitada peamisi euro tulekuga kaasnevaid muudatusi panganduses. Üritus on kõigile tasuta.

Swedbanki euro programmijuhi Hanno Hussari sõnul on seoses läheneva euroga ka Swedbanki kontoritesse sattunud väga palju kliente, kes tunnevad huvi eurole ülemineku põhimõtete ja sellega kaasnevate muudatuste vastu, mistõttu otsustati taolised infopäevad üle Eesti korraldada.

"Oodatud on kõik Swedbanki kliendid kuid ka teised inimesed, kes soovivad teemaga rohkem kursis olla," märkis Hussar. Hussar lisas, et peamiselt uuritakse praktilisi küsimusi - kuidas toimub sularaha ja müntide vahetamine, mis saab hoiustest ning kehtivatest lepingutest.

"Teisalt on levima hakanud mitmesuguseid müüte, näiteks arvatakse, et ainus võimalus eurode saamiseks on tulla pangakontorisse raha vahetama," rääkis Hussar, lisades, et päris nii see kindlasti ei ole, kuid kõikidele taolistele küsimustele saab vastused infopäevalt.

Infopäevadel selgitatakse, mida ülemineku plaan ette näeb ja mis tegelikult eurole üle minnes juhtub. Kõik huvilised saavad põhilistest euro ja pangandusega seotud teemadest ülevaate, samuti vastavad spetsialistid kohapeal kõikidele teemakohastele küsimustele.

Infopäevad toimuvad 18 kontoris üle Eesti: Tallinnas ja Harjumaal, Tartus, Paides, Rakveres, Jõhvis, Narvas, Viljandis ja Pärnus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles