Rakvere kontaktpäeval räägiti metsatööstuse probleemidest

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tagamaks vajaliku kvalifikatsiooniga tööjõudu metsa- ja puidutööstusele, peavad metsatööstuses tegutsevad ettevõtted ja koolid enam koostööd tegema.
Tagamaks vajaliku kvalifikatsiooniga tööjõudu metsa- ja puidutööstusele, peavad metsatööstuses tegutsevad ettevõtted ja koolid enam koostööd tegema. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eesti Metsatööstuse Liit korraldas Rakveres piir­kond­liku kontaktpäeva, kus arutleti metsa- ja pui­du­tööstuse konkurent­si­võime ja tähtsuse üle rii­gi majandusarengus.


Kontaktpäeva teemadeks olid metsatööstusklastri olulisus riigi ja kohalikus majandusarengus ning koostöövõimalused kohalike omavalitsuste ja haridusasutustega. Niisuguseid Eesti Metsatööstuse Liidu (EMTL) kontaktpäevi peetakse sel kevadel Eestis neli.


EMTLi tegevdirektori Ott Otsmanni sõnul on ürituse eesmärk toetada EMTLi liikmete vahelist koostööd ja tekitada tihedamad kontaktid metsatööstuses tegutsevate ettevõtete ja koolide vahel, et tagada vajaliku kvalifikatsiooniga tööjõudu metsa- ja puidutööstuses.


Metsatööstussektor taastub


Otsmann ütles, et majanduskriis jättis oma negatiivse jälje ka metsatööstussektorisse. “Möödunud aasta puidutööstuse ekspordimaht võrreldes 2008. aastaga rahalises väärtuses küll kümme protsenti langes, kuid selles oli oluline osa puidumaterjali hinnalangusel maailmaturul. 2008. aasta suveks oli tekkinud puidutööstuses ladude madalseis, mille põhjustas importivate riikide väga ettevaatlik ostupoliitika. Kuid 2009. aasta teisel poolel ületas nõudmine pakkumist ning ostumaht hakkas taas kasvama,” rääkis Otsmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles