Ida-Virumaal jagati auhindu noorte algatatud projektidele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi kontserdimajas tunnustati Tartumaa ja Ida-Virumaa ettevõtlikke õpilasi.
Jõhvi kontserdimajas tunnustati Tartumaa ja Ida-Virumaa ettevõtlikke õpilasi. Foto: Arno Mikkor.

Ida-Viru Ettevõtluskeskuse (IVEK) programmi „Ettevõtlik kool“ raames toimus konkurss, mille eesmärgiks on tõsta praktilise õppe osakaalu hariduses. Sel aastal rekordilised 73 projekti Tartu- ja Ida-Virumaalt, mille eest jagati välja kaheksa auhinda.

Eile Jõhvi kontserdimajas toimunud auhinnagalal võitis kogu kooli kategoorias tiitli Jõhvi koolide õpilastest koosnev meeskond, kes organiseeris kodumaiste filmide festivali.

Märkimisväärne on see, et kogu projekti teostus, sh kodulehe tegemine, kontserdimaja dekoreerimine ning filmide valik, on kõik noorte enda tehtud.

„Filmifestivali projekti näol oli tegu hea näitega selllest, kuidas koolis õpitu edukalt praktikasse rakendati. Meediaõpetuse õppeaine raames õpetatud teooria vormiti noorte enda algatusel projektiks, mis pälvis tunnustust ka filmiala ekspertidelt,“ kommenteeris projekti IVEKi juhataja Kadri Jalonen.

„Sel aastal oli ka üldiselt märgata, et kasvanud oli õpilaste enda algatatud ja otseselt koolis õpitavate ainetega seotud projektide hulk. See on ühtlasi ka kogu programmi eesmärk,“ lisas ta.

Välja anti ka auhinnad erinevate lasteaedade ning kooliastmete jaotuses, publikulemmikule, parimale koostööprojektile ning samuti üks eriauhind.

Lasteaedade kategoorias võitis Jõhvi lasteaed „Kalevipoeg“ leivapäeva projektiga, mille käigus õpiti ühiselt leiba küpsetama.

Esimeses kooliastmes valiti võitjaks Kiviõli I keskkool, kes panid koolis tööle kasutatud raamatute poe, teises astmes rahvusvahelise noortevahetuse organiseerinud Kurtna Noortekeskus ning kolmandas astmes Luunja keskkool, kes organiseerib samuti rahvusvahelist noorteüritust vee ja keskkonna teemal.

Parimad projektid selgitas välja haridusala ekspertidest, ettevõtjatest ning lapsevanematest koosnev žürii, kuhu kuulusid teiste hulgas ka Haridus- ja Teadusministeeriumi ning Riigikogu esindajad.

Võitjatele oli auhinnaks 6000 krooni ning nominentidele 3000 krooni. Samuti jagati välja hulk auhindu kohalikelt ettevõtetelt.

Eriauhinna said Illuka põhikooli noored, kes korraldasid rea üritusi, mille eesmärk oli raha teenimine Teadusbussi oma kooli külla kutsumiseks.

Publiku lemmikuks osutus aga Narva lasteaed „Punamütsikese“ projekt, mille käigus õppisid lapsed tegema aiandustöid ja pandi kasvama uus tammik Kunda Hiiemäel.

Viis aastat väldanud programmi raames osalesid sel aastal konkursil pea pooled üldhariduskoolid Ida-Virumaalt, 10 lasteaeda ning mitmed üldhariduskoolid Tartumaalt.

Kõigi osalenud projektidega saab tutvuda IVEKi blogis .

"Ettevõtliku kooli“ eesmärgiks on kujundada õpilastes ettevõtlikku hoiakut - olla julge algataja, otsida uusi lahendusi, on kõrge motivatsiooniga, tegutseda koos teistega, püstitada eesmärke, saavutada tulemusi, olla vastutustundlik, hooliv ja võimeline iseennast analüüsima. Programmi on kaasatud nii õpilased ja õpetajad kui ka kohalikud ettevõtjad, lapsevanemad ja omavalitsusüksused. Samasugune programm on edukalt käivitatud ka Rootsis, Soomes ja Lätis.

“Ettevõtlik Kool” programmi toetavad Euroopa Liit, Eesti riik, kohalikud omavalitsused ja ettevõtjad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles