Politsei pole rahul Rakvere linna ööeluga

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lokaal Rakveres Kreutzwaldi tänavas valmistab politseile peavalu.
Lokaal Rakveres Kreutzwaldi tänavas valmistab politseile peavalu. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakvere teatri juhtkonna ja politsei rahulolematus ööklubi Lokaal Rakvere osa klientide öise tegevusega päädis sellega, et asja arutati esmaspäeval linna liikluskomisjoni koosolekul.

Rakveres Kreutzwaldi tänavas tegutseva Lokaal Rakvere osa klientide ümbruskonda häiriv tegevus oli probleemiks ka kaks ja pool aastat tagasi.

Siis lubas lõbustusasutuse tolleaegse omanikfirma CarSec Teeninduse ASi juhataja Kristjan Kann olukorra parandamiseks teha koostööd linnavõimude ja politseiga. Samuti teatriga, mille hoovis ööklubi osa kliente end kõige paremini ülal ei pidanud.

Kaks ja pool aastat tagasi lubas Kann avaliku korra parandamiseks viia lokaali peasissekäigu tänava poolt hoovi. Lokaal Rakvere praeguse omanikfirma Famino OÜ juhataja Kristjan Kann ütles eile Virumaa Teatajale, et peasissekäigu viimisest hoovi poole loobuti, sest see oleks avaliku korra rikkumiste avastamise veelgi keerukamaks teinud. Samuti loobuti turvalisuse huvides liikluse korraldamisest läbi lokaali hoovi.

Rakvere politseijaoskonna juht Lembit Kalda rääkis, et linna suuremad lõbustusasutused, ööklubi Lokaal Rakvere ja Virma pubi, ei ole sõlminud lepingut turvafirmaga. Korda peavad lõbustusasutuste enda töötajad, kuid seaduse silmis on nad tavakodanikud.

Politsei soovitab turvafirmat

Firma töötajad võivad küll täita kodanikukohust ja sekkuda kuriteo, nagu peksmine, takistamiseks või ärahoidmiseks. Väärtegude puhul aga on paljude vajalike toimingute õigus ainult turvafirma töötajatel. Näiteks võivad nad agressiivse ja lärmaka inimese kinni pidada, kasutades selleks erivahendeid.

Kristjan Kanni hinnangul ei tule turvafirmad lõbustusasutustes avaliku korra tagamisega toime ja tema väitel leitakse olukorra parandamiseks teine lahendus.

Kann nõustus, et Lokaal Rakvere peab panustama ööklubi ümbruse turvalisemaks muutmisele. Omanikfirma juht sõnas, et selleks paigaldatakse täiendavad turvakaamerad. Niipea kui tuvastatakse mingi õigusrikkumine, antakse turvakaamera salvestus politseile.
Kanni hinnangul tunnevad korrarikkujad end karistamatult. Ta tõi näiteks, et selle ajaga, kui politsei kohale jõuab, on pahategijad jõudnud oma ohvreid mõjutada ja probleemi justkui enam polegi.

Rakvere politseijaosakonna juht Lembit Kalda kiitis ööklubi Lokaal Rakvere ja Virma pubi selle eest, et lõbustusasutuste sees on saadud kord kontrolli alla. Samas jäi maakonna politseijuht kindlaks, et suure külastatavusega lõbustusasutused vajavad turvafirma teenuseid. Politseil on õigus turvafirmade töö kvaliteeti kontrollida ja turvateenuseid pakkuvaid firmasid mõjutada, et kliendid jääksid rahule.

Loodab koostööle

Kalda sõnul loodab politsei teha ööklubiga Lokaal Rakvere senisest suuremat koostööd eriti info vahetamise, sealhulgas turvalintide salvestuste osas.

Virma pubi esindajat, hoolimata politsei taotlusest, linna liikluskomisjonis ei olnud ja seepärast peavad korrakaitsjad pubi esindajatega eraldi vestlema.

Rakvere abilinnapea Ain Suurkaev tunnistas, et Virma pubi esindaja puudumine arutelult oli tema eksimus. Samas kinnitas ta, et linn ei saa asutuse sees kõiki seadusi täitvaid lõbustusasutusi kuidagi mõjutada oma ümbruskonnas avalikku korda tagama. “See on koostöö küsimus,” sõnas Suurkaev. “See on mitme erineva institutsiooni koostöö, et lõbustusasutuse klient saaks end turvaliselt tunda.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles