Rakke õpilased saavad spordisaali ja söökla

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakke gümnaasium ootab ehitustööde algust.
Rakke gümnaasium ootab ehitustööde algust. Foto: Rakke gümnaasiumi koduleht

Rakke gümnaasiumis algavad juunis põhjalikud renoveerimistööd, sügisel ei pea õpilased enam lasteaias söömas käima ning saavad treenida korralikus võimlas.


Rakke abivallavanem Guido Kraav ütles, et kooli ilme muutub renoveerimise järel põhjalikult. Kõige mahukam ja kallim töö on uue spordisaali ehitus.

Kraavi sõnul on Rakke gümnaasiumi võimla sporditundide ja treeningute läbiviimiseks kitsas ega vasta tänapäevastele nõuetele. “Vana saal lammutatakse täielikult ning ehitatakse uus ja avar võimla, mis on praegusest vähemalt poole suurem,” rääkis Guido Kraav.

Teine suur uuendus on see, et koolimaja keldrikorrusele, kunagise katlamaja ruumidesse tuleb söökla, mida senini ei ole. “Praegu käivad õpilased söömas lasteaias. Sinna pole küll pikk maa, kuid võtab asjatult aega ja talvel on ka külm,” selgitas abivallavanem. Toitu kohapeal siiski valmistama ei hakata, vaid see tuuakse lasteaiast.

Renoveerimise käigus vahetatakse koolimajas välja ka vanad uksed, samuti pannakse mitmesse klassiruumi uus põrand. “Uued põrandakatted ja -plaadid on keskkonnasäästlikud,” märkis abivallavanem. Suurem remont tuleb poiste tualettruumis ja puidutöökojas. Vastse väljanägemise saavad veel riidehoid, fuajee ja koridorid. “Ka väljast hakkab koolimaja ilusam välja nägema,” ütles Guido Kraav.

Mullu otsustati eraldada Rakke gümnaasiumi nüüdisajastamiseks KOIT-kavast 10,7 miljonit krooni, millele lisandub valla omaosalus.
Kraav selgitas, et vallavalitsus kuulutas välja riigihanke renoveerimistööde tegemiseks, mille võitis madalaima pakkumise teinud Riverside OÜ, pakkumise järgi lähevad remondi- ja ümberehitustööd maksma veidi üle 13,5 miljoni krooni. Abivallavanem ütles, et ümberehitustööd algavad juuni alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles