Varajased ärkajad kuulasid ühiselt linnulaulu

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnulauluhommik Rakveres.
Linnulauluhommik Rakveres. Foto: Eva Klaas

Laupäeva hommikul viis Viru Folgi peakorraldaja ja linnusõber Peep Veedla huvilised Rakveres rahvaaeda ehk teatriparki põnevat linnulaulukontserti kuulama.

Pooleteise tunni jooksul kohati ja kuuldi näiteks rasva- ja sinitihast, rohe- ja metsvinti, karmiinleevikest, salu-lehelindu, hallrästast, ööbikut ning paljusid teisi tiivulisi.

Peep Veedla meenutas loodussõpradele, et kuigi teatripargis üsna arvukalt esindatud künnivarese häälitsemine võib kole tunduda, on tegemist siiski laululinnuga, kes on mõistuse poolest väga arukas.

Retke käigus sai selgeks ka see miks ei võtnud sõna kuldnokk, tõeline lauluartist lindude hulgas, kes oskab ka mobiilide helinaid edukalt järgi teha.

Pargis üles pandud pesakastist vupsas pidevalt sisse-välja vanalind, mis tähendab, et kuldnokal on pojad.

Vaatamata sellele, et linnulaulu kuulamisega alustati varahommikul kell kuus, leidus siiski üle kümne loodussõbra, kes sulelistega lähemat tutvust otsustasid teha.

Laululinnuhommiku organiseerijateks olid Käsmu meremuuseum, Viru Folk, Rakvere teater ja Virumaa Teataja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles