Tsemendi toot­misest tuleb konverents

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunda tsemenditehas.
Kunda tsemenditehas. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Reedel tähistatakse Swiss­hotel Tallinna konverentsi­saalis ajalookonverentsi ja raamatu “Kunda tsement – 140” esitlusega 140 aasta möödumist tsemenditootmise algusest Eestis.


Konverentsil käsitletak­se tsemendi tootmise ja sel­lega seotud Eesti tööstus-, majandus- ja keskkon­nakaitse ajalugu, täna­päeva ja tulevikku.

Tsemenditootmise aja­loost kõneleb ajaloolane Uno Trumm, akadeemik An­to Raukas peab ettekan­de teemal “Kliima ja energeetika”, ASi Kunda Nor­dic Tsement tegevdirektor Meelis Einstein tutvustab tsemenditootmise pers­­pektiive ning Eesti vo­litatud insener Aadu Kana esitleb raamatut “Kunda tsement – 140”.

“Tulevikku vaadates on kõige olulisem, et klink­ri põletamine saab üle viidud märjalt menetluselt kui­vale menetlusele. Selleks tuleb ehitada uus tehas,” ütles tehase tegevdirektor Meelis Einstein.

1870. aastal asutati Kun­da ettevõtliku mõisniku John Carl Girard de Soucantoni eestvedamisel tsemendi tootmise aktsiaselts, millest on tänaseks arenenud Läänemere regiooni juhtiv tsemenditootmisettevõte AS Kunda Nordic Tsement.

Praegu kuulub tehas maailma juhtiva tsemendikontserni Heidelberg Cement koosseisu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles