Virumaalt pärit teadlane sai Vilniuses audoktoriks

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Virumaa Teataja
Copy
Professor Andres Metspalu.
Professor Andres Metspalu. Foto: Sille Annuk

Lääne-Virumaalt pärit professor Andres Metspalu nimetati esimese eestlasena Vilniuse ülikooli audoktoriks.


Tartu ülikooli Eesti geenivaramu direktor ja TÜ biotehnoloogia professor Andres Metspalu on sündinud 1951. aastal Lääne-Virumaal.

1969. aastal lõpetas ta Rakke keskkooli ja 1976. aastal Tartu ülikooli arstiteaduskonna ravi erialal ning sai teaduste kandidaadi kraadi 1979. aastal.

Ta on end täiendanud Columbia ja Yale ülikoolis ning Baylori meditsiinikolledžis USAs, Max Plancki instituudis Berliinis ja oli valitud külalisteadlane Lyonis, rahvusvahelises vähiuuringute keskuses.

1980. a sai ta ENSV riikliku teaduspreemia ja 2002. a riikliku arstiteaduse preemia. Edasi on ta töötanud pidevalt Tartu ülikooli juures.

“Professor Andres Metspalu on väga aktiivne, järjekindel ja uutest ideedest tulvil,” ütles Vilniuse ülikooli meditsiiniteaduskonna dekaan prof Zita Aušrelė Kučinskienė.

Dekaani sõnul seovad prof Metspalu Vilniuse ülikooliga aastatepikkune õppe- ja teadusalane koostöö ning rahvusvahelised uurimisprojektid.

Märksõnad

Tagasi üles