Lea Lehtmets: Tunnusta oma ümber olevaid tublisid

, TÕN-i Lääne- Virumaa koordinaator
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Lääne-Virumaal on tublisid õpihimulisi inimesi ja koolitajaid juba aastaid märgatud ja neile kiitust jagatud.

Meil on uskumatult palju inimesi, kelle elu on õppimine oluliselt muutnud.

See on aidanud neil rasketel aegadel eluga edasi minna, leida uusi sõpru ja avastada ennast uues tegevusvaldkonnas või muidu oma elu sisukamaks ja värvikamaks ning väärtuslikumaks muuta.

Näidet selle kohta, et õppida pole kunagi hilja, ei pea kaugelt otsima: Lääne-Virumaa 2009. aasta õppijaks valiti tekstiili- ja moekunstnik Eve Sisa (70), kes arvab, et õppima lähevad inimesed, kellel on olemas sisemine “mootor”. “Kui see mootor töötab, siis tahe lükkab tegutsema. Tahan avardada oma sise- ja välismaailma pilti. Tahan luua midagi uut ja ilusat,” rääkis Eve Sisa.

Kõrgharidusega kunstnik ei arva, et tema õppimised on õpitud. Viimase kahe aasta jooksul on ta oma teadmistepagasit täiendanud lapsehoidmise, siseviimistluse ja arvutiõppe kursustel – kõik ajendatuna elulistest vajadustest.

Paljudest eilsetest õppijatest on tänaseks saanud aktiivsed koolitajad, kes oma teadmisi ja oskusi on varmad teistega jagama ning teevad seda oskuslikult ja südamega.

Teame ja tunneme vaid murdosa neist vapratest ja jonnakatest, kes õpivad, otsivad, katsetavad, arendavad, näevad vaeva ja parandavad, aga neid on oi kui palju rohkem veel.

Nad on siinsamas meie kõrval. See võib olla meie töökaaslane, sõber, pereliige või naaber - peab vaid oskama märgata.

Nad tulevad koolidest, asutustest, organisatsioonidest, seltsidest ja omavalitsustest, kus õppimisele alati hea pilguga vaadatakse ja sellele igal moel kaasa aidatakse.

Ka neid organisatsioone ja omavalitsusi on meil juba üksjagu ette näidata, kel on olnud au sügisel täiskasvanud õppija nädalal koolitussõbralikuma organisatsiooni või omavalitsusena tunnustust pälvida. Kuid neid on veelgi.

Vaatame ringi. Võib-olla töötame meie ise sellises asutuses või elame sellises vallas või linnas. Anname sellest teada ka teistele ja ehk tuleb tänavune auväärne tiitel just meie õuele.

Et sellegi aasta täiskasvanud õppija nädalal, mis toimub 8.-15. oktoobrini, oleks taas võimalik inimeste ja organisatsioonide õpijulgust ja -sõbralikkust tunnustada, tuleb tegutseda juba nüüd.

Tunnustamiseks võib kandidaate esitada igaüks ja märkamist väärib igasugune täiskasvanud inimeste õppimine, ka väljaspool õppeasutusi ja koolitusorganisatsioone.

Tunnustame neljas kategoorias: aasta õppija, aasta koolitaja, aasta koolitussõbralikum organisatsioon, aasta koolitussõbralikum omavalitsus.

Esitamise vormid ja reglemendi leiad aadressil www.andras.ee/tunnustamine ja esitamiseks on aega kuni 15. juunini.

Täidetud vormid võib saata otse Andrasele või meiliaadressil lea@lvkrk.ee. Leiame kõik kiiduväärt inimesed üles!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles