Rahvaliit jätkab iseseisva erakonnana

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestimaa Rahvaliit.
Eestimaa Rahvaliit. Foto: .

Üle poole täna Jõhvis Rahvaliidu kongressil osalenutest ei toetanud ühinemist Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga (SDE).

Ühinemist toetas 42 ja ei toetanud 58 protsenti hääletanutest. Rahvaliidu peasekretär Tarvo Sarnet ütles , et erakonna juhatus kongressil tagasi ei astunud.

Erakonna esimees Karel Rüütli kutsus teisipäevaks kokku erakonna juhatuse, et arutada kujunenud olukorda.

"On äärmiselt kahju, et erakond ei toetanud ettepanekut uue poliitilise jõu sünniks," ütles Karel Rüütli. Ta märkis hääletustulemust kommenteerides, et ühinemist SDE-ga vastutanud Rahvaliidu liikmed leidsid, et erakonnal on piisavalt jõudu iseseisvalt jätkata.

Samas tõdes Rüütli, et erakorralise kongressi otsus on erakonna kõrgema võimukandja otsus, mida tuleb aktsepteerida.

Rüütli sõnas, et ta esineb teisipäevasel koosolekul poliitilise avaldusega.

Vastuseks küsimusele, kas avalduses annab ta teada oma tagasiastumisest, vastas Rüütli, et Rahvaliidu juhatus on varem öelnud, et peab hääletust ühinemise üle ühtlasi ka usaldushääletuseks endale.

Vastuseks küsimusele, kas ta ise kavatseb astuda SDE-sse, vasta Rüütli, et praegu on neist asjadest vara rääkida.

"Rahvaliidu kongress on oma valiku teinud ja loomulikult sotsiaaldemokraadid austavad kongressi tahet. Edasine on nüüd rahvaliitlaste endi kätes," ütles SDE aseesimees Indrek Saar, soovides Rahvaliidule õnne ja jõudu iseseisvalt jätkamiseks.

Saar avaldas kahetsust, et põhjalikult ette valmistatud kahe erakonna ühinemisest plaanitud kujul asja ei saanud. "Igal juhul on Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga oodatud ühinema kõik need rahvaliitlased, kelle vaated on meiega sarnased," ütles Saar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles