Kaks Tarva pallurit said kutse A-koondisesse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Veideman
Rain Veideman Foto: Arvet Mägi

Meeste korvpalli rahvuskoondise peatreener Tiit Sokk avalikustas 14 nime, kes kuuluvad A-koondise kandidaatide nimistusse, ning Tarva klubi on selles esindatud kahe palluriga - mängujuhi Valmo Kriisa ja ründava tagamängija Rain Veidema­niga.


Tarva pallurite kõrval on A-koondise kandidaatideks veel Tanel Sokk, Gert Dorbek, Rait Keerles, Gregor Arbet (kõik BC Kalev/Cramo), Kristjan Kangur (Lyon-Villeurbanne ASVEL Basket (FRA)/Bologna Virtus (ITA), Siim-Sander Vene (Kaunase Žalgiris), Silver Leppik, Timo Eichfuss, Janar Talts (kõik TÜ/Rock), Reimo Tamm, Kristjan Makke, Joosep Toome (kõik TTÜ KK).

Tiit Soku sõnul võib ettevalmistuse käigus lisanduda mõni mängija B-koondisest, kuhu Rakvere meeskonnast kuuluvad ründava tagamängijana Sven Kaldre ja keskmängijana Rain Raadik.

Rahvuskoondise ettevalmistus augusti lõpus peetavateks Euroopa meistrivõistluste (EM) B-divisjoni mängudeks algab juuni keskpaigas individuaalse ettevalmistusega. Tallinna treeninglaagrisse koguneb koondis esimest korda 4. juulil, lisaks treenitakse 10.-20. juulini Lätis.

Kodupubliku ees näeb koondist mängimas 24.-26. juulil rahvusvahelisel turniiril, millest võtab osa ka Läti ja Rootsi rahvusmeeskond. Augusti alguses peetakse Rootsis ja Tšehhis kontrollmänge kohalike koondistega.

Eesti on EMi B-divisjonis ühes alagrupis Hollandi, Austria ja Luksemburgiga. Esmalt kohtutakse 14. augustil võõrsil Aust­riaga, 17. augustil män­gitakse kodus Luksemburgiga, 22. augustil võõrsil Hollandiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles