Nädalavahetus tühjendas letid sääsetõrjevahenditest

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sääsk..
Sääsk.. Foto: Ove Maidla.

Eile sääsetõrjevahendit osta soovinud naine pettus, kui mitmes läbi käidud Rakvere apteegis tema küsitud toodet saada polnud.


Naise sõnul tahtis ta osta mõnd sarja Autan tõrjevahendit, sest just need kaitsevad sääskede eest kõige kauem ning efektiivsemalt ning samas ei haise.

Teine inimene, kel parajasti ees käik metsa, ütles, et sääsetõrjevahendeid on praegu päris raske leida, igas poes pole võtta isegi kõige tuntumat toodet OFFi.

Rakvere Linnaapteegi proviisori Tiina Kompuse sõnul ostetakse sääsetõrjevahendeid tänavu tõesti tavalisest rohkem.

Nende apteegis oli eile pärastlõunal saada teatud valik OFFi ja Plixi tooteid nii sääsetõrjeks kui ka putukahammustustest tingitud vaevuste leevendamiseks.


Kompus selgitas, et apteekide varustatus sõltub sellest, kuidas neid suudavad varustada hulgilaod, millega on sõlmitud lepingud.

Tiina Kompus lisas, et sääsetõrjevahendid ei ole ravimid ega seega apteekide põhikaup, mis peab kindlasti saada olema, aga kui vähegi võimalik, püütakse neid siiski pakkuda.
Kompus soovitas veel, et kui inimesel ei õnnestu kaupa ühest apteegist saada, tasub sealt küsida, kus seda müügil on. “Meil on võimalik hetkega järele vaadata,” lausus ta.
Kunda apteegist öeldi samuti, et sääsetõrjevahendite valik on neil väike.

Veebilehe www.raviminfo.ee andmetel oli eile õhtupoolikul Lääne-Virumaal sarja Autan tooteid saada üksikutes kohtades: kahes Tapa apteegis, Rakvere Virumaa Apteegis ning selle filiaalis Haljalas. Mõnda  putukatõrjevahendit müüdi siiski enamikus maakonna apteekides.

Rakvere Krooni Selveri juhataja Helgi Aver kinnitas, et tänavu on nõudlus sääsetõrjevahendite järele suur. Averi sõnul müüakse Selverites sarja OFF tooteid.

“Nädalavahetusel osteti riiulid sääsetõrjevahenditest üsna tühjaks. Ilmad olid ilusad ning putukaid tänavu palju,” tõdes Aver ja lisas, et putukatõrjevahendite varud peaksid lähipäevil täienema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles