Eridemineerijad tutvustavad oma tööd Arkna perepäeval

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eridemineerijad otsimas  Väike-Emajõe veest lõhkekehi.Foto on illustratiivne.
Eridemineerijad otsimas Väike-Emajõe veest lõhkekehi.Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeval toimub  Rakvere vallas Arkna külas suur perepäev, mis algab kell 14.30 põnnide ehk väikeste laste paraadiga silla juurest mängu- ja spordiplatsile.

Rongkäigus osalejatel palutakse võimaluse korral kaasa võtta trummid ja viled. Üritus jätkub eridemineerijate esinemisega.

“Nad räägivad oma tööst, näitavad kuidas lõhekehi otsitakse ja kahjutuks tehakse. Kõik saavad ka näha, millist tehnikat eridemineerijad oma töös kasutavad,” rääkis Arkna külavanem Taimo Kaldma.

Perepäeval räägitakse ka küla ajaloost, samuti toimub viktoriin, mille parimatele on välja pandud kopsakad auhinnad.

Lapsed saavad terve päeva jooksul tasuta sõita elektriautodega ja hüpata batuudil, neile pakutakse ka muid lõbusaid tegevusi.

Perepäev, mida juhib tuntud ürituste läbiviija Tiia Paist, lõpeb suure ühislalulmise ja simmaniga spetsiaalselt ürituse tarvis püstitatud telgis.

Arkna külavanem Taimo Kaldma ütles, et perepäeva idee on, et kõik nii suured kui väiksed tuleksid kokku ning neil oleks tore olla ning lisas, et taolist üritust pole seal varem korraldatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles