Julged mehed päästsid müüja nokastanud noakangelase rünnakust

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julged mehed peatasid noaga ähvardaja.
Julged mehed peatasid noaga ähvardaja. Foto: Kaader videost

Eile õhtul ründas alkoholijoobes noorem mees Rakveres rahva keeli Lilleoru kaupluses noaga ähvardades müüjat.

Kaupluse juhataja Maarika Aare ütles, et nad on väga tänulikud kahele julgele mehele, kes ründaja kahjutuks tegid.

Sündmused said alguse kella poole kaheksa ajal, mil noorem mees soovis osta suurt pudelit õlut. Kassas selgus, et tema maksekaardil pole ostuks piisavalt raha. Alkoholijoobes klient vahetas müügisaalis suurema õllepudeli väiksema vastu. Kassasse naastes ei tulnud tal aga meelde kaardi PIN-kood.

Vihane mees hakkas roppude sõnadega müüjaid sõimama. Kui üks müüjatest tema juurde tuli, et ärritunud klient kauplusest välja juhatada, haaras mees taskust noa ja sellega ähvaradades ründas müüjat. Õnneks nägi seda pealt naaberkassas seisnud julge klient, kel õnnestus ründaja ostukäruga pikali lükata. Koos teise müügisaalis olnud mehega tehti ründaja kahjutuks.

“Meie poleks oma jõududega hakkama saanud,” sõnas kaupluse juht ja lisas, et kavas on kahte vaprat meest tänutäheks premeerida.

Turvavideolt on näha, et müüa helistas kohe pärast intsidenti politseisse. Paraku tulid korravalvurid alles veerand tunni pärast. Kaupluse juhataja Maarika Aare rääkis, et agressiivse mehe veerand tundi kinni hoidmisega oli tükk tegemist. “Mehel higi tilkus,” kirjeldas ta vaprat klienti.

Maakonna politseijuht Joel Alla on varem Virumaa Teatajale tunnistanud, et politseil ressursse napib.

Ründe alla sattunud müüjal oli täna vaba päev. Kaupluse juhi andmetel ta juhtunuga toimetulekuks abi ei vajanud. “Ega ta alguses ei saanudki aru, mis juhtus, alles hiljem hakkas kohale jõudma,” sõnas Aare, kellele intsidendist telefonitsi teatati. “Mul käed värisesid,” tunnistas kaupluse juhataja.

Lilleoru kaupluses oli see esimene tõsisem sündmus. Varem on müüjaid küll sõimatud ja ähvardatud, kuid tegudeni pole jõutud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles