Naist ahistanud ja politseiga kakelnud mees pisteti trellide taha

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spartalike elamistingimustega arestikamber.
Spartalike elamistingimustega arestikamber. Foto: Sille Annuk

Täna määrati kuuajaline arest mehele, kes purjuspäi ahistas Lääne-Virumaal liinibussis noort naist ja hiljem ei allunud politsei korraldustele.

Teisipäevai õhtul sai politsei 22aastaselt naiselt kõne, kus ta andis teada ahistamisest. Nimelt oli naine sõitnud Rakverest Kundasse, kui bussis hakkas temaga tutvust sobitama 45aastane mees, kes samal ajal ka alkoholi pruukis. Naise korduvatele palvetele lõpetada vestlus ära, hakkas mees talle siivutusi ja roppusi rääkima, mis lõppes füüsilise kontakti otsimisega.

Naine väljus mõned peatused kavandatust varem, kus talle vastu tulnud elukaaslasega hoidsid nad lõpppeatuses ahistajal silma peal. Politseinikud pidasid mehe kinni ja panid politseibussi ootama seni, kuni politseiautos naist üle kuulati.

Mõne aja pärast märkasid politseinikud, et politseibuss õõtsub ja sees toimub mürgel. Et vältida enda ja politseibussi vigastamist, andsid politseinikud mehele korduvalt korraldusi tegevus lõpetada. Mees ei allunud korraldustele ja üritas jalgadega kõigile hoope jagada. Appi tuli võtta politseikoer, kes sai samuti jalahoobi.

Agressiivsuse allutamiseks kasutati lõpuks suukorvita koera. Kui neljajalgne oli mehe käe oma lõugade vahele haaranud, taltus korrarikkuja ja politseinikud said talle käerauad peale panna. Mehele anti traumapunktis esmaabi ja pärast seda toodi ta Rakvere arestikambrisse kainenema.

Täna Rakvere kohtumajas peetud kohtuistungil kahetses mees tehtut ja kuigi tema sõnul ei mäletanud sündmusest midagi, vabandas naise ees.

Rakvere politsei kohtuväline menetleja taotles mehele 30 päeva aresti. Kohus rahuldas taotluse, määrates karistuseks avaliku korra rikkumise eest 10 päeva ja politsei seadusliku korralduse eiramise eest 20 päeva aresti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles