Põlulas sündis kaks piisonivasikat

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piisonivasikas Udu uudistab maailma.
Piisonivasikas Udu uudistab maailma. Foto: Erika Pääbus

Läinud nädal kujunes Põlula piisonifarmis sündmusrohkeks, sest teisipäeval sündis üks vasikas ja täna ka teine.


“Need on juba kaheksas ja üheksas meie farmis sündinud piisonivasikad,” ütles Metsiku Piisoni Salooni perenaine Erika Pääbus.

Teisipäeval ilmale tulnud pisike piison sai nimeks Udu ja reedel sündinu oma välimuse tõttu Vikerkaar.

Vastsündinud piisonid kaaluvad umbes 15 kg, mis on kaks-kolm korda vähem kui lehmvasikal, kuid toitva piima najal kasvab väike piison kiiresti.

“Pisikesed piisonid viibivad oma ema vahetus läheduses, kus on turvaline. Kogu kari kaitseb uusi liikmeid innukalt ning piisonivasikad on emadega alati teiste piisonite selja taga,” kirjeldas Pääbus.

Tema sõnul valitseb karjas üldine rahulolu ning ka isa Eduard II on rahul ja uhke. Siiski peab arvestama, et muidu rahulik piison on oma järglast kaitstes üpris agressiivne ja kiire.

“Meie farmis elavad piisonid alates 2001. aastast ja praegu on neid 13. Tegemist on Ameerika preeria piisonitega, kes elavad keskmiselt 25-30aastasteks, vanim teadaolev piison on olnud 40aastane,” rääkis Pääbus.

Sel pühapäeval peetakse Põlulas Udu ja Vikerkaare sünnipäeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles