Tauno Suurkivi asub ministeeriumisse tööle

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tauno Suurkivi.
Tauno Suurkivi. Foto: Arvet Mägi

Täna on viimast päeva Ida-Eesti päästekeskuses ametis
päästetöödeteenistuse juht Tauno Suurkivi. Homsest töötab staažikas päästeametnik siseministeeriumi pääste- ja kriisireguleerimispoliitika osakonna pääste-, demineerimise- ja häirekeskuste valdkonna nõunikuna.

Tauno Suurkivi ütles, et olles töötanud päästealal 16 aastat nii päästja kui ka juhina, sh neli aastat päästekooli  õppejõuna, tuli tal soov päästevaldkonna arengule kaasa aidata strateegilisemal tasandil ja kaasa rääkida õigusloome kujundamisel.

"Usun, et suudan oma senises tööpraktikas saadud kogemused rakendada Siseministeeriumis töötades
päästevaldkonna positiivse arengu vankri ette. Endisi kolleege jään igatsema, aga päästekeskuses on peale kasvanud tugev, päästetöödealaselt väga kompetentne meeskond, kellega konsulteerin valdkondliku arengu osas
kindlasti edasi ka uues ametis olles," rääkis Suurkivi.

Tauno Suurkivi peamised tööülesanded ministeeriumis on: valdkondlike õigusaktide ettevalmistamine,  päästesündmustele reageerimise valdkonna analüüsimine, tõhustamisettepanekute tegemine ja strateegiliste dokumentide väljatöötamine ning päästeasutuste vastutusalasse jäävate hädaolukordadeks valmistumise koordineerimine ja õppuste kava planeerimine. Suurkivi sõnul on tema uuel töölaual juba ootamas 1.
septembril rakenduva uue päästeseaduse mitmed rakendusaktid.

Päästetöödeteenistuse juhi ametikohale asub Tauno Suurkivi asemel tööle tema senine asetäitja Heigo Olu ja päästetöödeteenistuse juhi asetäitja ametikohale Jaak Janno, kes seni juhtis korrapidamisbürood.

Tauno Suurkivi juhtis suurte metsatulekahjude kustutustöid aastatel 2006. ja 2008. Eesti Rahvusvahelise Päästemeeskonna (EDRT) liikmena on ta osalenud mitmetel välismissioonidel, sh juhtinud Eesti meeskonda
missioonil Pakistanis 2005. a lõpus asetleidnud maavärina tagajärgede likvideerimisel. Lisaks on ta osalenud eksperdina paljudel üle-Eestilistel ja rahvusvahelistel suurõppustel.

Kõige huvitavama ja omapärasema juhtumina jääb Taunole meelde Narva ujuva saarega seonduva operatsiooni läbiviimine eelmisel aastal.

Silmapaistvate teenete eest päästevaldkonna arendamisel on Tauno Suurkivi pälvinud mitmeid aumärke, sh Lääne-Virumaa ja Ida-Virumaa vapimärgid, Päästeteenistuse Hõberist ja - Kuldrist ning Eesti Punase Risti IV klassi teenetemärk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles