Rakvere avas tänavad õppeveokitele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppeveokid igale Rakvere tänavale enam lubatud pole.
Õppeveokid igale Rakvere tänavale enam lubatud pole. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Alates mai teisest poolest võib Rakvere linnas taas teha veoautol õppesõitu. Autokoolidele on jagatud linnakaardid, kus on näidatud õppesõiduks kasutatavad linnatänavad ja tänavaosad.


Rakvere linnavalitsus täiendas 2007. aasta jaanuaris tehtud korraldust, millega reguleeriti veoautode sõitu liiklusmärgi “Veoauto sõidu keeld” mõjupiirkonnas.

Selle korralduse järgi oli linnavalitsuse loal lubatud sõita sõidukitel, mis teenindas nimetatud liiklusmärgi mõjupiirkonnas asuvaid ettevõtteid ja elanikke. Korraldus ei laienenud õppesõitu või õppesõidueksamit tegevatele veoautodele.

Probleem kerkis päevakorda pärast seda, kui linnavalitsusse laekusid kaebused Moonakülas õppesõitu tegevate veoautode kohta.

“Linn muutus veoautodel õppesõidu harjutusväljakuks, nii et puutumata ei jäänud ka seni rahulikud linnaosad. Otsime koos lahendusi selle tegevuse edaspidiseks korraldamiseks kõiki pooli rahuldavas võtmes,” rääkis varakevadel abilinnapea Ain Suurkaev.

Selgus, et eespool nimetatud korralduse kohaselt ei oleks linnavalitsus tohtinud üldse anda lube veoautodel õppesõitude tegemiseks. Rakvere linnavalitsuse liikluskomisjoni liikme Lennart Korbe sõnul oli lubade andmine linnavalitsuse eksitus.

Korraldust täiendati

Veoautodel õppesõidu lubamist Rakvere linna territooriumil on Lennart Korbe ütlusil arutatud nii linnavalitsuses kui liikluskomisjonis. Et kord ei lubanud veoautodel linnas õppesõitu teha, siis linnavalitsus veoautojuhtide õpetamisega tegelevatele autokoolidele lube enam ei väljastanud.

OÜ Tapa Autokool sõiduõpetaja Neeme Külmallik rääkis, et autokoolide esindajad võtsid linnavalitsusega ühendust, sest juba nende kool õpetab aastas välja umbes 250 veoautojuhti, sealhulgas autojuhte Kirde kaitseringkonnale. “Kus siis linnaliiklust õppida, kui mitte linnas?” küsis ta.

Tema sõnul kõneles ta isiklikult abilinnapea Ain Suurkaevuga probleemi lahendamise võimaluse üle.

Mai keskel otsustas linnavalitsus muuta korraldust, mis reguleerib liiklusmärgi “Veoauto sõidu keeld” mõjupiirkonnas sõitmist linnavalitsuse loal. Nüüdsest on lubatud sõita lisaks nendele sõidukitele, mis teenindavad liiklusmärgi mõjupiirkonnas asuvaid ettevõtteid ja elanikke, ka neil veoautodel, millega tehakse õppesõitu või õppesõidueksamit.

Õppesõiduks ei saa siiski kasutada kogu linna territooriumi, vaid linnavalitsus loal osal tänavatest ja tänavalõikudest.

Põhiliselt on õppesõit lubatud suurtel linna läbivatel tänavatel, kuid keelatud väikestel tänavatel ning elamurajoonides. Veoautode õppesõit on täielikult keelatud Moonakülas, Linnuriigis ning suures osas kesklinnas.

Koolitajad on rahul

Juusu Auto OÜ juhataja Peeter Juusu, kes oma kooli kaudu koolitab umbes 30 veoautojuhti aastas, on rahul: “See oli väga hea lahendus, linna kaart on käes ning iga koolitaja teab, kus võib õppesõitu sooritada ja kus mitte.”

Neeme Külmalliku sõnul teeb neil päevas Rakvere linnas õppesõitu keskmiselt üks veoauto ning rohkem võib neid linnas liikuda just sügiseti, kui sõjaväele autojuhte välja õpetatakse.

Ka Neeme Külmallikul on otsuse üle hea meel, sest linna poolt sõiduks lubatud tänavad rahuldavad nende õppesõidu vajadused.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles