Tamsalu paistis silma tarkpeade rohkusega

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamsalu päevade raames peeti “Tamsalu tarkade turniiri”.
Tamsalu päevade raames peeti “Tamsalu tarkade turniiri”. Foto: Ain Aasa

Spordi- ja kultuurilinna Tamsalu päevade raames peetav “Tamsalu tarkade turniir”, mis seekord oli neljas, paistis silma nii rekordilise osavõtjate arvu kui küsimuste raskusastme poolest.


Seekordsel viktoriinil võistles 12 võistkonda ja rõõmustas noorte mälumänguhuviliste aktiivne osavõtt, sest kilvapähkleid oli puremas koguni kaheksa noortekoondist.

30 küsimust oli Virumaa, Pandivere koostööpiirkonna ja Tamsalu valla teemal. Viktoriiniküsimused ei olnud kergete killast, sest mälumängu üheks eesmärgiks oli anda osalejatele uusi teadmisi oma kodukandi ajaloo, kultuuri, spordi, ettevõtluse ja looduse kohta.

Viktoriin kujunes kohalike mälumängurite pingeliseks heitluseks, kus põnevust jagus viimaste küsimusteni. Neljanda “Tamsalu tarkade turniiri”  võitis Tamsalu gümnaasiumi õpetajate võistkond koosseisus Riho Ringinen, Hannele Valdok ja Mare Viks 43 punktiga.

Järgnesid Uudeküla mälumängurid Mall Grauberg, Arvo Uudeberg, Katrin Uudeküll ja Kai Uudeküll (35 punkti) ja vaid punktiga jäi neist maha Tamsalu vallavalitsuse viktoriinikoondis koosseisus Lembit Saart, Toomas Uudeberg, Mati Tamm ja Ellen Uiboaed.

Noortevõistkondade arvestuses oli edukaim mälumängurite sõpruskond Noored ja Rumalad, kuhu kuulusid Martin Malva, Ardo Uudmäe, Katre Tamm ja Grete Lillepea. Noortevõistkond noppis 15 punkti.

Järgnes võistkond Pohlad, kuhu kuulusid Kerly Palm, Argo Voolmaa, Tevo Särg ja Heiki Taal, ning Kahurvägi koosseisus Taavi Talah, Kauri Raudla, Marelle Lillepea ja Kristi Kukk.

Auhindu jagus kõikidele Tamsalu tarkade turniiril osalejatele ja need panid välja Pandivere Arendus- ja Inkubatsioonikeskus, Tamsalu vallavalitsus ja Tamsalu kultuurimaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles