Mudilased mängisid oma päeva lustlikuks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastekaitsepäev Rakvere linna algkooli hoovis.
Lastekaitsepäev Rakvere linna algkooli hoovis. Foto: Arvet Mägi

Lastekaitsepäeva veetsid Rakvere linna tähtpäevalised nii nagu neile kõige rohkem meeldis – õues üheskoos mürades ja mängides.

“Mis päev täna on?” küsis Rakvere linnapea Rannar Vassiljev täna Rakvere linna algkooli hoovi kogunenud lastelt.

“Teisipäev!” hõiskasid lapsed veendunult ja õigesti vastuseks.

Samas teadsid paljud ka seda, et sel teisipäeval tähistatakse lastekaitsepäeva.

“Ilusat lastekaitsepäeva vanematele ja mängimispäeva lastele,” soovis linnapea mudilastele just seda, mida mudilaste hing sel hetkel juba ammu tegema kibeles.

Sest olgugi, et mõni väike laps kahtles, kas tegu ikka “päris elus” hobustega on, mis kohale tuuakse, kuuldus peagi hirnumist ja linna algkooli hoovis astusid uhkelt ringi hobune ja poni.

Neli aastat tagasi sai alguse traditsioon, et linna väiksemate lastekaitsepäeva üritused korraldavad lastaiad, seekord toimus linna kuni 7aastastele lastele mõeldud lastekaitsepäeva üritus Rakvere linna algkoolis.

“Aasta oli 2006 kui linnavalitsus korraldas lastekaitsepäeva ja siis mõtlesime, et meil on palju lasteasutusi, kel palju toredaid inimesi ja häid mõtteid. Siis võtsime loosi, ürituste korraldamisega alustas Triin ja sel aastal saab linna algkooliga ring täis. Nüüd on 1. juunil laste tehtud lastekaitse päev,” meenutas haridusvaldkonda kureeriv Rakvere abilinnapea Ain Suurkaev.

Rakvere linna algkooli direktori Ene Noole sõnul valiti päeva täitma tegevused, mida oleks mõnus õues teha ja mis lastele rõõmu pakuks. “Ootasime väga ka koduseid lapsi meie päevast osa saama,” rõhutas ta.

Onu Reinuga sai meisterdada puukeskuses, teha endale näomaaling, sõita autode või kärudega liikluskeskuses ja teha veekeskuses tõeliselt suuri seebimulle.

Ka klotsikeskuses kerkis hoone kiirusel, mis nii mõnegi ehitaja kadedaks teeks. Kui suurest mängust hetk puhkuseks jäi, sai jõudu ammutada tervislikust porgandiampsust.

Rakvere Lastekaitse Ühing ootas kõiki aga osalema Vabaduse platsi mänguväljakul toimunud päevale  “Koos on lahe”, kus sai osa vahvast telgiprogrammist.

Näiteks esinesid kohaletulnutele Rakvere vene gümnaasiumi klounid, kes naerutasid telgitäit lapsi rõõmsa õhupalli- ja muusikasõuga.

Lisaks astus üles ja Rakvere reaalgümnaasiumi IIB klass, Esteetika- ja Tantsukooli tantsijad ning Rakvere eragümnaasiumi ja Kaurikooli õpilased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles