Juhtkiri: Superliiga toob Rakvere esile

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teiste seas asub võistlustulle ka Gerd Kanter.
Teiste seas asub võistlustulle ka Gerd Kanter. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Augusti esimesel teisipäeval Rakvere staadionil toimuvast Bigbank Kuldliiga finaaletapist tõotab kujuneda selline kergejõustikupidu, mida pole Virumaal enne nähtud.


Loodetavasti oskavad Tar­va võidukäigust spordipisiku külge saanud virulased seda ka vääriliselt hinnata.

Vahetult pärast kergejõustiku Euroopa meistrivõistluste lõppu on korraldajatel võimalus Rakveresse meelitada päris palju tipptasemel sportlasi, õigemini just nii palju, kui rahakott seda lubab.

Olümpiavõitja Gerd Kan­teri tiimi eestvedaja Raul Rebane rääkis, et tänavune aasta on ebatavaline selles suhtes, mida Tar­vas on Rakvere linnaga teinud. “Sellist asja poleks tavaoludes ka saja mil­joni krooniga olnud võima­lik korda saata,” arvas ta.

Kui reeglina tekitavad ühiskonnas resonantsi ehk välgukiirusel suust suhu liikuvaid uudiseid peamiselt negatiivsed asjad, siis positiivse resonantsi kohta näidete leidmisel väljaspool sporti jäi filosoofiline Rebane napisõnaliseks.

“Eurovisioni lauluvõistluse võit ehk,” sõnas ta. Aga nagu äsjastest telereitingu tabelitest teame, on ka Eurovisioni lauluvõistluse vastu huvi tohutult langenud.

Tarva võit tekitas Rakveres ja ka kogu Lääne-Virumaal superresonantsi ja koondas inimesi märksa rohkem, kui ükski poliitik või organisatsioon seda teha suudaks.

Augustis toimuv Bigbank Kuldliiga finaal loob eeldused samasuguse positiivse võn­ke tekkeks, sest ei ole väga utoopiline, et maailma mastaabis tillukesel ja tähtsusetul Rakvere staadionil sünnib hooaja maailma tipptulemus või isegi maailmarekord.

Nagu Tarva edu õigustas Rakvere uhke spordihalli rajamist, kiidab terendav kergejõustikusarja Kuldliiga finaal uhket Rakvere staadioni.

Eks ole siin ennegi häid tulemusi tehtud ja ka siis on kõlanud fraasid, et “Andrus Värnik tegi Rakveres supertulemuse” või “Gert Kanter näitas Rakveres head rekordihoogu”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles