Õnnekapitali koguv Kanter võistleb koos tippudega Rakveres

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter ja tema treener Vesteinn Hafsteinsson eilsel treeningul Rakvere staadionil.
Gerd Kanter ja tema treener Vesteinn Hafsteinsson eilsel treeningul Rakvere staadionil. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakvere staadionil 3. augustil toimuv Bigbank Kuldliiga finaal on korraldajate sõnul selle suve suurim kergejõustikuvõistlus kogu Baltikumis, kuhu on oodata päris palju maailmatasemel sportlasi.


Bigbank Kuldliiga peakorraldaja Mati Lilliallik avaldas lootust, et 3. augustil näeb Virumaa publik ennenägematut kergejõustikuõhtut. “Staadioni rekordite püstitajatele antavaid plaate tasub igal juhul kõvasti juurde tellida,” soovitas Lilliallik.

Rakvere linnapea Rannar Vassiljev lausus, et seni ei ole Kuldliiga finaal toimunud väljaspool Tallinna. “Rakvere saab jälle ühes asjas esimene olla,” rõõmustas linnapea.

Mis koht on Kohila?


Mati Lillialliku sõnul oli üheks päris kaalukaks põhjuseks, miks otsustati seeriavõistluse finaal just Rakveres korraldada, siinsete kohtunike kõrge tase. “Mina pean Virumaa kohtuniketiimi üheks parimaks Eestis,” ei olnud Lilli­allik kiitusega kitsi.

Kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter rääkis, et see võistlussari on olnud tema jaoks hüppelauaks suurde sporti. Kanter lubas Rakveres kindlasti kohal olla ja teha siin ka korraliku tulemuse.

Bigbank Kuldliiga finaal toimub kaks päeva pärast kergejõustiku Euroopa meistrivõistluste lõppu Barcelonas. Mati Lilliallik ütles, et aeg on valitud selline meelega, sest kümmekond päeva pärast EMi suuremaid võistlusi ei ole, sportlased on aga “ripakil” ja heas vormis.

“Eks minu jaoks on asi natuke keeruline, sest kettaheite finaal, kus ma loodetavasti  osalen, on 1. augustil,” rääkis Gerd Kanter, kuid kinnitas veel kord, et Eestis võistleb ta tänavu kahel Kuldliiga etapil – Kohilas ja Rakveres
.
Kanteri taus­tajõude juhtiv Raul Rebane meenutas, et just Kohilas heitis meie vägilane mullu maailma parimaks jäänud tulemuse.

“Minu käest on päris palju küsitud, mis koht see Kohila on, Virumaa patrioodina oleks mul hea meel, kui tänavune maailma tipptulemus püstitataks Rakveres,” rääkis Rebane.
Oma tänavuse hooaja alguse kohta kõneles Kanter, et ehkki suuri võite pole tulnud, on kõik läinud hästi. “Usun, et napid kaotused on ka omamoodi “õnnekapitali” kogumine, et ise õigel ajal kas või sama napilt võita,” lisas ta.

Mati Lilliallik uskus, et Tarva ägedad lahingud korvpalliväljakul süstisid Rakvere rahvasse kõva spordipisiku ja Big­bank Kuldliiga finaali koguneb vaatama rohkelt publikut. “Tagasihoidlik eesmärk on 3000 pealtvaatajat,” sõnas ta.

Raha toob staarid

Rakvere spordikooli direktor Jaak Vettik arvas, et staadionile peaks võistlusi jälgima mahtuma umbes 5000 inimest.
Kindlasti sõltub publiku hulk ka sellest, kuidas läheb Eesti tippudel Euroopa meistrivõistlustel ja kui suuri staare korraldajad suudavad siia meelitada.

Staaride siiatoomine eeldab aga neile stardiraha maksmist ja võistluse eelarve suurendamiseks peavad korraldajad läbirääkimisi ka kohalike ettevõtjatega.

“Teeme kõik selle nimel, et meie tipud kohal oleksid ja et neil oleksid väärilised vastased,” lubas Mati Lilliallik.

Eesti Televisioon teeb Rakvere kergejõustikuõhtust kahetunnise otseülekande. “Väi­ke plaan on panna Rakvere keskväljakule püsti suur ekraan, kust need, kes staadionile ei mahu, saaksid otsepilti jälgida,” paljastas Mati Lilliallik.

• Praegu Bigbank Kuldliiga nime kandev võistlussari sai alguse 2004. aastal.
• Lisaks Eesti sportlastele teeb üksikutel etappidel kaasa keskmiselt kümmekonna välisriigi atleete, finaalvõistlusel on väliskülalisi tavaliselt rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles